Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Renowacja Romet Chart
|
Autor |
Wiadomość |
klejus_96
Nowy
Liczba postów: 18
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Chart
|
Renowacja Romet Chart
Witam !
Mam problem, w maju tego roku kupiłem Charta. Stał sobie w garażu aż to poprzedniego tygodnia. W poprzednia sobotę zabrałem się do pracy. Chciałem go ładnie odrestaurować. Najpierw rozkręciłem na poszczególne części. Chciałem go świetnie pomalować. Zacząłem od zdzierania lakieru z baku. Tarczą od szlifierki kątowej z papierem ściernym o granulacji 80 zdzierałem lakier, później jeszcze szczotką drucianą do wiertarki. Po dokładnym zdarciu lakieru zacząłem malować podkładem w spray'u. Podkład położony był w przyzwoity sposób i nawet ładnie się prezentował. Położyłem bazę i było gorzej porobiły się lekkie zacieki. Po drugim położeniu robiły się tak jakbym małe odpryski ale lakier nie odpadał. Jestem bardzo nie zadowolony. Zainwestowałem w farby itp. i wszystko na nic.
Pomóżcie mi !!! Powiedzie jak się do tego porządnie zabrać. Jak zedrzeć lakier i dobrze pomalować. Jakim lakierem w jaki sposób. Wszystko po kolei.
Najpierw chce odnowić boczne kapy i bak. Później będziemy myśleć dalej.
Włożyłem w to dużo pracy a to wszystko jak kamień w wodę. Teraz siedzę i płaczę jak dziecko widząc beznadziejne efekty mojej pracy.
PROSZĘ O POMOC.
Przepraszam za spam ale wszystkie opinie będą naprawdę bardzo wartościowe. Bo ja nie mam zielonego pojęcia jak się do tego zabrać.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-08-2013 14:32:29 przez klejus_96.)
|
|
31-08-2013 14:30:17 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|