OGAR 200 wprost od Feiro
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
RE: OGAR 200 wprost od Feiro
utwardzaczu widze 0.5 litra, farby 1 litr, a akryl przeważnie 3:1 więc nie wlej wszystkiego bo zobaczysz fajną sytuacje. A z tymi warstwami to nie ma co świrować, 2 w zupełności wystarczą, troche podkład antykorozyjny masz ciulowaty kolor pod czerwony, po typowo i najlepiej pod czerwień jest ciemnoszary podkład, najlepej kryje, ale bedzie okej, zapyl z początku pierwszą warstwe tak żeby kolor wszędzie był, za 10 minut druga warstwa na gotowo i będzie gitara.
A Felg sie rozplatać nie chciało co !! haha.
ja ostatnio dorwałem taką fajną baze grube srebro po pomalowaniu i nałożeniu bezbarwnego efekt bomba mieni się elegancko tego szukałem, a tanie jak barszcz 10 zł z bezbarwnym 100 ml.
A pytanie tym felgmal to karbitynowa-ftalonowa emalia ?, bo do felg włąśnie takie sa najpopularniejsze, a do tego felgmala utwardzaczu dałeś ?
|
|
24-08-2013 23:44:33 |
|
|
Feiro
Typ Homemade
Liczba postów: 516
Imię: Martin
Pojazd: Romet Pony
|
Z kołami nie poszedłem na łatwiznę ponieważ wcześniej przed piaskowaniem zostały one wycentrowane bo były to ostatnie dni w kraju osoby która się tym zajmuje w mojej okolicy(teraz jest na wakacjach). Raczej nie byłoby logicznym rozbierać je do malowania i potem, po pomalowaniu, czekać lub wysłać je do centrowania...
Tak ap ropo jeśli dobierze się na pistolecie odpowiedni strumień farby to zapleciona felga nie jest problemem. Pozdrawiam wszystkich tych którzy w taki sposób porobili zacieki...
kondzio: Podczas kontaktu e-mailowego z firmą zajmującą się sprzedażą T4W jak i na puszce dostałem informację że ten lakier miesza się w stosunku 2:1(2l farby na 1l utwardzacza), więc problemu nie widzę!
Właśnie pod czerwień najlepiej byłoby zastosować biel. A co do warstw to mówią "nie ucz ojca[...]"
Dodawałeś Ty kiedyś utwardzacz do felgmalu?
A co do stopki hamulca to ona mi nie przeszkadza, mój wymysł i tyle, tak będzie i już. Gdyby była pod kolor ramy to serio wszystko by się zlewało a nie chcę takiego efektu.
Ref:.
To jest moje miasto. (haha)
Podaj swoje hasło. (haha)
Rozsuńcie się samochody. (haha)
Oddajcie cześć OGAROWI. (haha)
Nastała nowa dynastia. (haha)
Zrodziła się nowa kasta (haha)
ROMET OGAR i basta ! (haha)
Nowy król tego miasta!
|
|
25-08-2013 02:15:04 |
|
|
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
No może ja nie malowałem akurat Felgmalem, ale to samo ale inna nazwa, to zzawsze dolewam utwardzaczu, nawet jest zauważalny lepszy połysk ale przede wszystkim twardsza, wytrzymalsza powłoka "felgmalu" .
A co do 2;1 NIgdy w życiu sie jeszcze nie spotkałem aby akryl mieszać 2:1, ale jeśli tak mówią ,
A swoją drogą to tym 1,5 litra to 3 ogary pomalujesz
A co do kół, to po pomalowaniu w całości, może być cieżko je w przyszłości rozpleść, ale jak ma wyglądać a nie rozkręcać no to okej,
|
|
25-08-2013 10:43:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|