Jak zarejestrować komara bez numeru rejestracyjnego?
|
Autor |
Wiadomość |
Matinek
Mechanik
Liczba postów: 1,186
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Jak zarejestrować komara bez numeru rejestracyjnego?
Cześć!
Posiadam komara 2320 z 1969 r.
Nie ma on tablicy rejestracyjnej, ma tabliczkę znamionową na której są wszystkie numery (silnika,ramy,rok produkcji, typ) wszystko zgadza się z tymi numerami na silniku i ramie nic nie przenumerowane.
Mam do niego dowód tyle że jest prawie nieczytelny widać tylko: KOMAR, MOTOROWER i imię i nazwisko właściciela numeru rejestracyjnego nie widać.
Jest to dowód z 1969 r. więc był wypisywany ręcznie.
Na dodatek właściciel nie żyje, jego syn żyje.
Po prostu właściciel kupił go synowi a ponieważ syn nie był pełnoletni zarejestrował to na siebie, a potem babcia to od niego kupiła po rodzinie i nie spisali żadnej umowy tylko sam motorower i dowód, potem już zaczął się tym zajmować tata xd. I teraz tata dał mi tego KOMARA i ja się teraz tym zajmuję i chce go zarejestrować.
Wiadomo jakie są wszystkie numery motoroweru z wyjątkiem rejestracyjnego i wiem jaki był właściciel.
Czy mogę go jakoś zarejestrować? I w jaki sposób?
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2013 11:46:46 przez Matinek.)
|
|
19-08-2013 11:45:50 |
|
|
motonita
Uczeń
Liczba postów: 277
Imię: motonita
Pojazd: Inny
|
RE: Jak zarejestrować komara bez numeru rejestracyjnego?
Sprawa wyglada tak:
Powinienes miec wyrok sądu (sprawa spadkowa) na syna dziadka nieżyjącego i z tym synem umowe na siebie (jezeli jestes niepełnoletni to lepiej na kogos pełnoletniego)...
no chyba że "zajdą się" umowy
z tymi papierkami do WK
tam kierowanie na badanie (bez numeru rej stacja nie moze kazac i zrobic)
ŻADNYCH KAR za nieprzerejestrwanie nie ma, są tylko kary (i to spore) za brak oc
A TO ZE NUMER JEST NIECZYTELNY CIEBIE TO NIE INTERESUJE, TERAZ ICH BAJKA ZEBY TO ZNALESC
(przerabialem to na WSK 150Z, i przeszlo bez problemu, w archiwach nie maja wpisane z jakiego to numeru przyszlo ale sprawa dobrze sie rozstrzygnela)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2013 12:18:09 przez motonita.)
|
|
19-08-2013 12:13:33 |
|
|
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Jak zarejestrować komara bez numeru rejestracyjnego?
(19-08-2013 12:22:52)Hubinho napisał(a): Drugą opcją stania się właścicielem jest zasiedzenie. Złóż w sądzie, że co najmniej 3msc temu znalazłeś go w lesie. Weź kogoś z rodziny za świadka i już. Chociaż sądy często robią problemy.
Ależ głupota dopiero by sobie problemów narobił. Przecież łatwiej jest napisać prawdę, bo przecież to każdy potwierdzi bez ściemniania, więc po co kombinować?
Do autora wątku:
napisałeś, że umowę masz, ale jaką między kim, a kim?
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
|
|
19-08-2013 12:24:54 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|