Junak 901 by olo1200
|
Autor |
Wiadomość |
Wojtek3362
Mechanik

Liczba postów: 1,901
Imię: Wojciech
Pojazd: Romet Chart
|
|
10-08-2013 15:55:41 |
|
|
Artur
Zachmurzony

Liczba postów: 2,356
Imię: Artur
Pojazd: Inny
|
|
10-08-2013 16:01:56 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Junak 901 by olo1200
2 strony bólu dupy o to co lepsze -,- Zacznę od tego, że jakim trzeba być człowiekiem żeby porównywać ponad 20 letniego Rometa do ledwo rocznego "Junaka" ? Jeśli już porównywać to na skalę swoich czasów. Tzn. spojrzeć jaki konstrukcyjnie, wytrzymałościowo itd. był Chart w latach 90' w porównaniu do innych motorowerów z tamtego okresu, a jaki jest ten "Junak" w czasach dzisiejszych w porównaniu do teraźniejszych motorowerów. I tak naprawdę wtedy można o czymkolwiek rozmawiać. Zaproponowałbym założenie tematu do dyskusji o tym, ale jak czytałem to co tutaj jest napisane, to wątpię, aby znalazła się chociaż garstka osób kompetentnych i gotowych na rozmowę.
A z wyrażaniem opinii niestety już tak jest tutaj. Utwierdziło się, że co chińskie to hejt. Szkoda tylko, że tak wielu zapomina o wyrażaniu konstruktywnych opinii.
Moim zdaniem ten Junak jest po prostu kolejnym "szablonowym" produktem. Jak zresztą sami piszecie, ma wiele wspólnego z Zetką i tym podobnymi. Nie jest może zrobiony całkowicie na "odwal się", ale nie można też tutaj powiedzieć o wybitnej jakości. Dla mnie to zwyczajnie kolejny motorower stylizowany "na ścigacza", których i tak już nie brakuje na rynku. Nie mogę też powiedzieć, że to złom, bo nie miałem z nim styczności osobiście. Jedynie sąsiad ma takowy i nie widziałem aby coś przy nim robił. Silniki może i są dobre, bo i pewnie proste, ale reszta konstrukcji już nie koniecznie musi być tak przemyślana.
Także ja nic specjalnego do tego motoroweru nie mam, poza jakością konstrukcji (silnik to osobna "bajka" ), ale najbardziej boli mnie marka...
Junak - To nie powinno się tak nazywać
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
10-08-2013 16:06:56 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|