Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Pony] Motorynka nie chce chodzic.
|
Autor |
Wiadomość |
hehe7
Zawzięty
Liczba postów: 5
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Pony
|
Motorynka nie chce chodzic.
Witam, zaczynając chce powiedzieć że posiadam motorynke z silnikiem 023. Swojego czasu była w idealnym stanie, nic się z nią nie działo -potrafiłem ponad rok codziennie robiąc po 10km przejeździc na jednej świecy. No ale jeśli by tak było spotkalibyśmy się w innym temacie. Otóż przestała chodzic tak jak powinna. Po przejechaniu 0,5 km przerywała no i tak przestała ponad rok. W tą zimę postanowiłem ją przepalić ale miała problemy z tym. Odpaliła pochodziła może nie całą minutę, zgaśnie nie odpali. Rozgrzeje świece w ogniu, znowu pochodzi chwilę i tak było w kółko. Z początkiem wakacji pomyslalem trzeba coś z tym zrobić - czyszcze gaznik, kranik. Iskra jest, odpalamy. Ma problemy wejść na obroty, po minucie gaśnie oraz strasznie się grzeje. Ściągam. magneto i zapłon , wymieniam kabel wn na inny w podobnym stanie. Mam problem z ustawieniem zapłonu -nie umiem. Nadal ten sam problem. Kupuje kondensator nie chce chodzic. Próbuje ustawić zapłon-ustawiam przerwę, brakuje potem regulacji. Mając na full w lewo iskrownik otwiera się w gmp, na full w prawo otwiera się gmp +1, 5mm . Myślałem ze przerywacz jest wytarty sądząc po wyglądzie ale zobaczyłem na internecie że one mają taka długość. Nie wiem co mam robić
|
|
25-07-2013 18:10:07 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|