Yamaha DT 175
|
Autor |
Wiadomość |
wojtekr35
TeRrOrYsTa
Liczba postów: 939
Imię: Wojtek
Pojazd: Inny
|
|
03-08-2013 20:10:51 |
|
|
marcodado
Uczeń
Liczba postów: 315
Imię: Marcin
|
RE: Yamaha DT 175
Na ramie pisze, 284 kg, ale to chyba tyle wszystko może ważyć z pasażerem. Na oko stawiam, że 100 kg nie przekroczy. Tak, chciałbym chociaż trochę go porobić, gdyż jak go kupiłem to nie było dosłownie nic tak jak ma być. Poprzedni właściciel to mechanik motocyklowy, i jak chciał doprowadzić silnik, żeby chociaż chodził na wysokich obrotach to nie mógł odkręcić śruby mocującej cylinder, i ciął tą śrubę kątówką w ramie, skutki to ucięta rura koło silnika (prawie do połowy) nadcięty kanał płuczący, połamane żeberka w rogu. Tłok był oryginalnie japoński na 1 szlif 66.25mm, z wytoczonymi rowkami na pierścienie 3x grubsze od oryginalnego. A cylinder nadawał się na 4 szlif, czyli na 67.00mm. Chodził tylko na wysokich, niskich w ogóle nie trzymał, zresztą nie ma się co dziwić. Wrzucę za niedługo zdjęcia tego tłoka. Tak mechanik okaleczył motocykl, żeby tylko sprzedać jako niby sprawne. Była z przodu lampa z malucha (ta od wstecznego), i różne takie duperele. Mam zresztą zdjęcie tego motocykla z ogłoszenia, na którym on był. Też go mogę wrzucić, jak się mi zachce
|
|
03-08-2013 20:18:32 |
|
|
marcodado
Uczeń
Liczba postów: 315
Imię: Marcin
|
RE: Yamaha DT 175
Najlepsze jest to, że te yamaha jest starsza od rometów ogarów, kadetów i motorynek. Bo po ramie okazuje się, że jest to 73 rok, wg internetu to okolice 80 roku. Najlepsze w tym wszystkim jest to, że ten motocykl jest pewny, nie ma takiej opcji, że jedziesz i nagle jest buuu i stajesz chyba, że paliwa zabraknie, tak jak mi zabrakło na podjeździe i zostałem na środku, później tylko motocykl na bok i szurać na dół :/
Tak wyglądał tłok w tym motocyklu:
A tak powinien wyglądać:
|
|
04-08-2013 10:47:41 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|