Romet Ogar 200 (86r.) - czyli ogar Tumka ;)
|
Autor |
Wiadomość |
TomuS
Ogarowiec

Liczba postów: 50
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200 (86r.) - czyli ogar Tumka ;)
niewiele, krzywke zmieniłem, mała poprawa jest, na ciepłym silniku ma przymułke na niskich obrotach ale na zimnym idzie jak przeciąg  (mała kompresja może przez to , a jak nie to może ktoś wie dlaczego  , dysza 89 a ta mniejsza 38), wymieniłem tarcze od sprzęgła, jak bede miał więcej benzyny to podjade i skoczymy na pola w zborzu zdjęcia zrobić xD
kuffa w majz wjade jak przyjdzie pora xD
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-07-2013 22:48:08 przez TomuS.)
|
|
02-07-2013 22:45:47 |
|
|
kondzio310
Kondziu

Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
daj kondensator na zewnątrz żeby miał lepsze chłodzenie  ,
NO i możesz zapłon poprawić jak piszesz że ma mułą z niskich na ciepłym.
A co do ogara, no to ładny nawet nawet jest
|
|
02-07-2013 22:47:38 |
|
|
TomuS
Ogarowiec

|
Mam założony inny silnik i w nim cylinder po 2 szlifie, niby miało nie być luzu na wale, nie było go, ale się pojawił po około 30km "docierania" jednak że kompresja utrzymuje się na 10barach i jest dobrze, nie przegrzewa się itp.
http://www.youtube.com/watch?v=bAmzLmWuODs
kolejny filmik (nie uszczelnione łączenie kolanko - potem dam filmik z uszczelnionym)
teraz ogarek stoi w garażu i zbieram kase na wał, łożyska i takie tam pierdołki, trzeba zrobić remont poprzedniego oryg. silnika i założyć osprzęt z tego silnika, który obecnie jest w ramie
http://www.youtube.com/watch?v=nLFJfb13r...e=youtu.be
no to macie uszczelniony, nareszcie normalny sound
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-07-2013 22:23:27 przez TomuS.)
|
|
27-07-2013 22:14:32 |
|
|
TomuS
Ogarowiec

|
Filmiku zbytnio nie przemyślałem miałem nagrać z tej samej perspektywy i strony co poprzedni (tam gdzie nie uszczelniony) , lepiej było by to słychać, ale to następnym razem (tzn, jak załatwie oryg. czeski króciec, ten co mam (rozwiertany) ma do kitu niskie obroty, bo ich dobrze nie trzyma ;/ i uszczelka jest chyba za cieńka pod króćcem, też zorganizuje lepszą xD
z przyśpieszenia filmik też mam nagrany, ale nie wyszedł zbyt fajnie, wrzuciłem 3 i świeca dostała przebicia a wszystko przez to że montaż kamerki się udał W NIEDZIELĘ i takie efekty, jedno się udało drugie się.. do tego nie szedł tak jak miał a winą było mało paliwa w baku czyli jedna z wad tych silników xD
bedzie króciec, uszczelka, no i oczywiście zalany bak, wtedy nagram konkretny filmik dla was.
|
|
29-07-2013 10:58:09 |
|
|
TomuS
Ogarowiec

|
|
|
31-07-2013 22:04:13 |
|
|
TomuS
Ogarowiec

|
jutro zrobię zdjęcie w ciemnym pomieszczeniu, wysprzątam kotłownie i tak o 20:00 zrobie fote, chyba że wstane wcześnie rano to bedzie zdjęcie jeszcze przed 6 a może 12 xD
taka mała zapowiedz
filmik tez, ale z jazdy nie, nie bede go już katował ;F
jak obrobie ten co mam to wam pokażę, chodzi o to że mam jeden ale go nie wrzucę bo jak dałem już 3 bieg podczas nagrywania to przejechał kawałek i zdechnął - zakręcony kranik, do tego zrobiło się przebicie na świecy XD to były efekty niedzielnej pracy przy montażu kamerki (telefonu xd) , narazie to nie mam za tyle czasu, aby ogarnąć program i jakoś fajnie go obrobić żeby odciąć ten ostatni nieprzyjemny moment
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 31-07-2013 22:11:59 przez TomuS.)
|
|
31-07-2013 22:08:59 |
|
|
TomuS
Ogarowiec

|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-08-2013 23:36:35 przez TomuS.)
|
|
02-08-2013 23:36:01 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|