Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 205] Przerywa na niskich obrotach, brak mocy
|
Autor |
Wiadomość |
marcodado
Uczeń

Liczba postów: 315
Imię: Marcin
Pojazd: Inny
|
Przerywa na niskich obrotach, brak mocy
Witam mój ogarek przysporzył mi ostatnio sporo problemów. Przerywa na niskich obrotach, nie jest to takie duże przerywanie tylko takie delikatne, na wysokich obrotach tego nie ma ale słabo się rozpędza i w ogóle. Zaczęło się od tego, że gdy jechałem na dół to ogar nie jechał, tzn. dałem gazu a tu buu... Sprawdzałem na 4 gaźnikach, w każdych kombinowałem z dyszami, regulacje iglice, przepustnice, pływaki, LIPA... Wymieniłem cewkę, kabel WN, fajkę, kondensator. Zmieniłem ustawienie zapłonu, było 3mm przed GMP, zmieniłem na inne, przerwa na świecy, na przerywaczu zmieniana. Jeździłem z filtrem i bez filtra powietrza. Niestety ogar po tych wszystkich zabiegach zachowuje się tak samo. Sprawdzałem tłok, pierścienie w porządku, tłok i tuleja również, wał bez luzów, ogólnie GITARA. Dodam, iż motorek na postoju wkręca się na obroty jak szalony, dopiero w jeździe zaczynają się problemy. Nie ciągnie ciągnie oleju bo nie kopci i olej jest w skrzyni, od strony zapłonu sucho więc simer okej. Dodam również, że po zmianie tych wszystkich podzespołów objawy były ciągle taki same, nic się nie zmieniło. Zawsze radzę sobie sam z takimi sprzętami, ale tym razem mnie to przerosło. Z góry dzięki za pomoc.
|
|
29-07-2013 23:46:16 |
|
|
kamil97
Początkujący
Liczba postów: 1,709
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
|