Romet Ogar 200 '86 by Marwerick
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romet Ogar 200 '86 by Marwerick
(23-07-2013 22:26:27)Marwerick napisał(a): no odkryłem przypadkiem zupełnie dlaczego tyle skurzył co się okazało wczoraj mi szalał motorek na wysokich obrotach wyregulowałem mu gaźnik i było ok dziś znów odpalam i dalej szaleje na wysokich obrotach i chciałem sprawdzić dla pewności szczelność gumy co łączy gaźnik z filtrem powietrza i tak dotykam a tam gaźnik sobie od tak do przodu i do tyłu jak do tyłu to miał wysokie obroty a jak do przodu to miał normalne obroty i co się ostatecznie okazało że śrubki mocujące kolektorek z gażnikem od wibracji się odkręciły i jechał normalnie silnik ale zaciągał lewe powietrze i przez to więcej spalił coś jak nieszczelny dolot i więcej kurzył ale odkręciłem dałem podkładki sprężyste i jak ręką mu odjął i dałem nową podkładkę sprężystą pod przerywacz i żeby już nie robił cyrków/cudaków to by było dobrze
No tak, lewe powietrze na połączeniu króciec>cylinder, skąd to znam Ja miałem tak, że po puszczeniu gazu, sam jeszcze chwile jechał i po chwili go zdusiło. Ogólnie to warto tam dać nowe szpilki, tak dla spokoju
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
24-07-2013 00:00:17 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(24-07-2013 00:04:48)Taśma napisał(a): Co mu dadzą nowe szpilki? Podpowiem że nic.
Jak dorabiasz uszczelki to po 2 zakładaj. Jak kupujesz to też ku 2
Podpowiadać to możesz. Jeśli ma obecnie też szpilki (tam, wiem zaraz napiszesz, że napisał "śruby" ale czasem można się pomylić), to podkładka pod zakrętkę dałaby tyle, że nie odkręcałaby się nakrętka, ale nie koniecznie cała szpilka. Poza tym szpilki nie są drogie i warto je wymienić, tak samo jak uszczelki.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
24-07-2013 00:19:02 |
|
|
Taśma
Pro
Liczba postów: 3,952
Imię: Mikołaj
Pojazd: Inny
|
(24-07-2013 00:19:02)Quake96 napisał(a): Podpowiadać to możesz. Jeśli ma obecnie też szpilki (tam, wiem zaraz napiszesz, że napisał "śruby" ale czasem można się pomylić), to podkładka pod zakrętkę dałaby tyle, że nie odkręcałaby się nakrętka, ale nie koniecznie cała szpilka. Poza tym szpilki nie są drogie i warto je wymienić, tak samo jak uszczelki.
Jak już to nakrętkę
Dlaczego szpilka miła by mu się sama z siebie odkręcać? I jeśli się odkręca to nie jest wina szpilki tylko tego że się odkleiła. To znaczy że trzeba ją wykręcić kontrując na niej dwie nakrętki, dać kropelkę kleju, i wkręcić z powrotem. Ot cała filozofia.
Cytat:Bo życie jest za krótkie, aby czekać na iskrę i dwa obroty wału.
|
|
24-07-2013 00:31:52 |
|
|
Marwerick
Mechanik
Liczba postów: 1,866
Imię: Zbigniew
Pojazd: Inny
|