Na co patrzeć przy kupnie?
|
Autor |
Wiadomość |
Romeciarz351
Mechanik z powołania
Liczba postów: 424
Imię: D
Pojazd: Inny
|
Na co patrzeć przy kupnie?
Witam to mój chyba 3 z kolei watek o tym, czy warto kupić, otóż teraz biorę to bardzo na serio, otóż ogłosiłem się, że zakupie Rometa Ogara 205 z dokumentami i stało się, po 2 tygodniach od dodania ogłoszenia zadzwonił do mnie właściciel Ogara 205 i powiedział, że chce go sprzedać, to mi powiedział przez telefon:
-OC i przegląd ważne jeszcze kilka miesięcy,
-Przebieg 7000 km;
-Bak pomarańczowy a cały motorower jest czerwony;
-Pali na dotyk;
-Powiedział, że jest po zmarłym panu a kupił od jego żony(chyba żony)
I tutaj mam do was bardzo, ale to bardzo ważne pytanie, gostek nie wie, ile takie coś może być warte, więc muszę mu trochę poopowiadać prawdy o tym motorowerze(jutro jadę do niego zobaczyć motorower, więc jest to bardzo PILNE), czyli:
-Co mu mówić?
-Na co zwracać uwagę przy kupnie?
-Jak to z tymi silnikami jest przy tym przebiegu?
-Ile takie coś może być warte, w granicach rozsądku abym nie stracił a zyskał, mam tylko jakieś 400 zł+opłaty robią rodzice
Pomóżcie i nie wyśmiewajcie się ze mnie, że nic nie kupie, po prostu parę osób mi powiedziało, że te ogary to były nieudane motorowery, i chce kupić tanio, abym miał na naprawy(co się w nich najczęściej psuje?)
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-07-2013 22:02:46 przez Romeciarz351.)
|
|
17-07-2013 21:59:57 |
|
|
Bocian97
Przyszły Technik Agrobiznesu :)

Liczba postów: 309
Imię: Adrian
|
|
17-07-2013 22:09:23 |
|
|
Artur
Zachmurzony

Liczba postów: 2,356
Imię: Artur
|
RE: Na co patrzeć przy kupnie?
Cytat:sprzedawca trupowatego pordzewialego dużego fiata
Fajnie, że go widziałeś. Dar teleportacji czy jak?
Cytat:jakiś czas temu odwidziało mu się sprzedaży tego czerwonego trupa, później ponownie go wystawia
Nie znasz sytuacji a oceniasz.
A ostatnio tak się chwaliłeś, że do kościółka chodzisz... Widać nauk żadnych z niego nie wynosisz.
No cóż, wyrazy współczucia, mój drogi błażejku. Masz zapewne bardzo ciężko w życiu, normalny człowiek się tak nie zachowuje.
|
|
18-07-2013 14:14:35 |
|
1 osoba postawiła piwo Artur za ten post:1 osoba postawiła piwo Artur za ten post.
Stachu.G (07-19-2013)
|
Romeciarz351
Mechanik z powołania
Liczba postów: 424
Imię: D
|
RE: Na co patrzeć przy kupnie?
Byłem go oglądać, dużo rzeczy się dowiedziałem o nim co były niezatartą prawdą trochę opowiem:
-Elektryki brak, dużo spawów na ramie, spawy zardzewiałe, na dodatek było coś z nim nie tak:Silnik 023 rok produkcji 1980 a jednocześnie nie był to ogar 205, Rama wyglądała na 50-t1 ale żeby silnik 023 w 50 T-1 i na dodatek są jego numery w dowodzie tj. silnika 023)
-Bak pomarańczowy, a rama czerwona, lagi spawane, kierownica latała, hamulców brak;
-Odpalił od 3 kopa na zimnym silniku;
-Bardzo głośny, Tłumik od Jawki 50 po prawej stronie miał koloru czarnego;
-Świateł nie miał, porobione były wieś-patenty
A za to wszystko jedynie 700 zł
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-07-2013 17:07:51 przez Romeciarz351.)
|
|
18-07-2013 17:04:02 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|