Cześć Wam!
|
Autor |
Wiadomość |
The Polak
Nowy
Liczba postów: 19
Imię: Robert
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Cześć Wam!
Witam wszystkich.
W sobotę kupiłem swojego pierwszego w życiu Rometa Ogara 200.
Cena była naprawdę symboliczna więc brałem w ciemno. Nie znam się kompletnie na rometach. Będąc w gimnazjum miałem epizod tylko z Chartem, ale okazał się nie wypałem. Później była WSK m06b3 oraz Kobuz.
Na codzień latam BMW e30. Ale zawsze chciałem coś czym można by wyskoczyć po browarka w weekend do sklepu.
Potrzebuję teraz tylko pilnie silnik do mojego Ogórka i przednie koło.
Myślę, że pomożecie mi go zreanimować w miarę zgodnie z oryginałem.
|
|
15-07-2013 14:38:30 |
|
|
Winiar 93
wueskoczwórkoogarorometowiec
Liczba postów: 961
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
15-07-2013 15:47:05 |
|
|
The Polak
Nowy
Liczba postów: 19
Imię: Robert
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Cześć Wam!
Oj niee... Chyba nie miałeś styczności z tymi silnikami.
To jest silnik nie do zabicia. U mnie systematycznie z początku był kręcony do 7-7,5 tysięcy obrotów, aż popychacze nie pozwalały na więcej, raz zaciągnął wody na cylindry, miał okres, że w ogóle na benzynie nie odpalał, a wozi mnie cały czas dzielnie. 2,5 roku już nią jeżdżę i powiedziałem, że jak m40 padnie to wkładam 2,5, albo 2,8 i nie mogę go zajeździć. Do oleju zaglądam tylko raz w roku jak go wymieniam. Ile wleję tyle samo zawsze spuszczam. Gaz II generacji jakieś ciągle problemy robił to zmieniłem sliniczek krokowy na zwykłą śrubę i lata ciągle. W zimę nie odpalał tylko jak brakowało benzyny. A jeśli jest tylko cieplej niż -5 to zawsze jest odpalany z gazu. Złego słowa o nim powiedzieć nie można.
|
|
16-07-2013 11:08:06 |
|
1 osoba postawiła piwo The Polak za ten post:1 osoba postawiła piwo The Polak za ten post.
Taśma (07-17-2013)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|