ROMET OGAR 200 - afik98
|
Autor |
Wiadomość |
afik98
traktorzysta początkujący elktromechanik
Liczba postów: 219
Imię: Adrian
Pojazd: Romet Ogar 200
|
ROMET OGAR 200 - afik98
Witam.
Dzisiaj chciałem się wam pochwalić moim ogierem kupionym za 375zł. Oryginalnie (jak go kupiłem) miał zawieszenie przód tył simsona, przednie koło z błotnikiem i lampą od sima, gaźnik (16n3-11) od sima, tylna koło jawa 16cali, przednie koło simson 16cali, manetka prawa (i chyba lewa) simson, ofoiefka chyba też jawa ale 350 (tak mi mówili) tłumik simson. N teraz to wszystko.
Kilka fotek przed zmianą:
Po zmianie ma koła suzuki gt80 (czopera) przód 19cali z tarczą, przedni widelec suzuki, lampa suzuki (przód) brakuje mi elementu optycznego i pierścienia, tylny wachacz suzuki, błotniki suzuki, hamulec przód aprilia rs 50 z pompką, gaźnik chiński od mojej 110ccm 4t (iglica jest na najniższym ząbku, dysza od powietrza jest wykręcona równo z jej obudową (że tak powiem)) bardzo dobrze sie sprawuje i jest mocny (lepiej niż na simsonowskim), kruciec razem z gaźnikiem od 110ccm, tylna lampa jawa 350, kierownica od suzuki gt80, prawa manetka z mocowaniem od wsk 3, lewy przełącznik zespolony od suzuki gt80, jeden kierunkowskaz co widać na zdjęciu jest też od suzuki gt80, ale będą 4 od suzuki gn125, pokrywy od skrzynki narz. są tylko zdjęte (bo robię akumulator 12V 7Ah, zasilany 3 cewkami zapłonowymi oczywiście prądem wyprostowanym przez mostki gretz'a), tulejki musiałem dać do tokarza bo te oryginalne miały za duże otwory na ośkę wahacza, i są nowe.
Kilka fotek po zmianie:
\
Tu przymiarka na oryginalnym zawieszeniu i tulejkach wahacza.
Wahacz domagał sie przymiarki, rozstaw tych "główek" był taki sam tylko ta blacha oryginalna była za blisko ośki, trzeba było przyciąć i wzmocnić.
Tutaj założone przednie zawieszenie suzuki i zacisk od suzuki (od aprili jest ponieważ do tego z suzuki musze kupić klocki a miałem jeszcze zacisk aprili nie zjeżdżony).
Ten wcześniej omawiany gaźnik chiński z króćem.
A te zdjęcia zrobione dzisiaj.
Ten tylny błotnik będe musiał dopracować. Ogar jest przed malowaniem i myciem .
Komentujcie oceniajcie.
PS. Kolor (przyszły) to ciemnoczerwona wiśnia w metaliku.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-07-2013 13:26:04 przez afik98.)
|
|
04-07-2013 13:16:33 |
|
1 osoba postawiła piwo afik98 za ten post:1 osoba postawiła piwo afik98 za ten post.
Raflik (07-01-2014)
|
serzie-ogar205
technik transportu kolejowego
Liczba postów: 553
Imię: serek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: ROMET OGAR 200 - afik98
Może i masz rację, ale jednak
trochę WT to ma na sobie
ale mamy nadzieję że to się