Jawa 350 czy warto ??
|
Autor |
Wiadomość |
MrF4k
Daaaawwccaa

Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
Jawa 350 czy warto ??
Siemka
Dziś będąc u kolegi zobaczyłem ze stoi u niego na podwórku Jawa 350. NIe ukrywam spodobała mi sie. Jest to wersja zwykła nie jakiś Ts. Ogólnie motor stoi ostatnio kilika dni na dworze , ogólnie stał w stodole kiedy nie był eksploatowany, nie jest na chodzie(ale wydaje mi sie ze wyczyszczenie kranika , gażnika, ustawienie zapłonu powinno pomóc) ale jest kompletna, stan fabryczny, oryginał, chromowane błotniki i tego typu rzeczy. Troszeczke jest przyrdzewiała, ok 15 lat nie jeżdzona. Nie wiem jak to z papierami ale widziałem ze tablica jakaś jest. Ile zaproponować za taki motor ?? Nie ukrywam ze chciałbym go kupić okazyjnie, no ale też jako takiej śmiesznej ceny nie chce proponować ze wzgledu ze to dobry kolega
Nie zrobiłem zdjęć niestety ale postaram sie to nadrobić.
Jest to taki model , tamtej stan jest sporo gorszy. Ile zaproponować za takie cos bez papierów a ile jeśli bedzie miało papiery ??

Wogóle warto ??
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
|
|
01-07-2013 15:22:35 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
RE: Jawa 350 czy warto ??
No koło tysiaka myślę. 
Piękny okaz.
|
|
01-07-2013 15:36:48 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
To sory, nie doczytałem.
|
|
01-07-2013 15:48:24 |
|
|
Norbi96
Rozrusznikowy Joe

Liczba postów: 1,272
Imię: --
Pojazd: Romet Komar
|
15 lat nie jeżdżona ?  Możesz się przejechać jak myślisz, że wyczyszczenie gaźnika starczy  Oczywiście może być, że tylko to będzie do zrobienia ale...przygotuj się na najgorsze  Remont silnika drogi jest a po 15 latach stania nie oczekuj za wiele.
Do 500zł max.
Cezeta moja stała 2 lata i musiałem nie całe 300zł wyłożyć, żeby to paliło i jeździło.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-07-2013 16:15:51 przez Norbi96.)
|
|
01-07-2013 16:14:42 |
|
|
Kuubaxx
Bandyta

Liczba postów: 79
Imię: Jakub
Pojazd: Inny
|
Za pewne jest w stanie poniżej "dobry" więc jeśli stała 15 lat to może być do odpalenia bądź do wyremontowania. O ile części nadwozia są w miarę tanie to niektóre części silnikowe, a w szczególności wał, cylindry, tłoki to już jest na prawdę spora cena, oczywiście na tłokach można przyciąć i kupić 30zł za sztukę ale nie polecam.
P.S Jest to model 634 z 6V elektryką  .
Jeśli miałbym doradzić cenę to do 400zł.
|
|
01-07-2013 16:37:30 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|