Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 205] 205-tka nie pali
|
Autor |
Wiadomość |
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
Pojazd: Inny
|
RE: 205-tka nie pali
Dzisiaj, tak dla przypadku zmieniłem tłok, cylinder z innego silnika, którego teraz bede rozbierał, może nie teraz , no i rozebrałem prawą stronę znaczy zdjąłem pokrywę od strony sprzęgła, simer siedzi na swoim miejscu, w dodatku wsadziłęm ten nowy kondensator no i w sumie nic, a nawet gorzej, nawet tłumik sobie zmieniłem, choć tamten i tak przelot miał, no ale bez rezultatu,
Teraz ustawiłem zapłon tak jak był, ale zaczął strzelać w tłumik
|
|
22-06-2013 18:33:59 |
|
|
kondzio310
Kondziu
Liczba postów: 810
Imię: Konrad
|
RE: 205-tka nie pali
No nie wiem, jak wam to wytłumaczyć, nie wiem czy wszystko pisałem co robiłem, no ale te rzeeczy co wymieniacie, to podstawa, no i były robione te rzeczy nie raz,
Swiece jasna sprawa, paliwo również, bez ustawienia zapłonu nie ma co próbować odpalać więć to oczywiste , przerwa na platynach też norma u mnie, w dodatku, uszczelniacz na wale wymieniony, uszczelki pod cylinder, gaźnik, itp. wymienione, uszczelnione, kondensator, platyny, fajka, kabel nowy, cewka W/N robi robote, iskra jest po byku taka jaka powinna być, Nie wiem spróbuje zmienić magneto jak sobie jakieś skombinuje .
Teraz pytanie, która dysza jest od powietrza a która od paliwa, bo jedna ma łebek płąski a drugi taki stożek
|
|
23-06-2013 11:33:28 |
|
|
koi7
Kupuje ramy
Liczba postów: 533
Imię: Łukasz
|
|