Kurs zawodowy
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Kurs zawodowy
Nie mientki, trochę racji masz... Ale jak trafi się praca za granicą to dupa ci z doświadczenia i rekomendacji tutaj, skoro nie będziesz miał głupiego papierka... A nawet u nas też ciężko się gdziekolwiek dostać, co sam coś o tym wiem...
Co do kursów, u nas jest ośrodek ZDZ (Zakład Doskonalenia Zawodowego) w Rzeszowie... I tak można robić wszelakie kursy, od wózka widłowego po przykręcacza śrubek. Sam tam robiłem kursy Spawania, w tym że ja miałem dofinansowane ze szkoły, czy tak szczerze to za darmo.
Ale poszukaj gdzieś u siebie w większym mieście lub po pytaj znajomych o taki zakład. Bo takich nie brakuje... A jak nie to nawet zapytaj w zwykłej szkole (nie gimbazie czy podstawóce) tylko w szkole wyższej... Technikum albo najlepiej w Zawodówce.
Lub idź do urzędu pracy, tam może uda ci się dostać nawet później pracę. Lub dotację 50% lub czasem i 90% na kurs lakiernictwa, lub inny. Sam osobiście miałem wybierać się na kurs wózka widłowego, ale jak przyjechałem 2 dni później z papierami, to już rekrutacja była zamknięta. :/ + po tym kursie u nas oferowali pracę w 5-ciu różnych zakładach...
|
|
29-05-2013 13:42:58 |
|
1 osoba postawiła piwo Boszu za ten post:1 osoba postawiła piwo Boszu za ten post.
mateusz110396729@wp.pl (05-30-2013)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|