Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Pomoc z chartem!
|
Autor |
Wiadomość |
Mikołaj98
...nic...
Liczba postów: 664
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet 50-TS-1
|
Pomoc z chartem!
UWAGA!
Jak pewnie wszyscy wiedzą, to zmagam się z moim chartem.
Dziś próbowaliśmy z kolegami z forum i chart daje oznaki życia.
Czasami coś zrobi (jak to się fachowo nazywa) buchhhh (strzeli) , w silniku.
Jest iskra, silnik przepala, zdjeliśmy kolanko, chart ma dopływ paliwa, ale z silnika (miejsce mocowania kolanka) często wylatuje paliwo (znaczy strzela nim) jak się z kolegami schyliłem to czuć było benzyne a nie jakby coś się przepalało. Jestem już blisko bo chart pociągnoł kawałek za sobą mojego kolege. + Silnik się kręci ale ma za mało mocy aby wprawić tłok w ciągły ruch. Proszę o pomoc!
Im szybciej jadę tym bliżej jestem nieba...
Rammstein fan...
|
|
17-05-2013 23:30:14 |
|
|
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Pomoc z chartem!
śrubą mimośrodu
jest to taka mała śruba nacięta pod śrubokręt - z nakrętką i tym czymś ustawiasz biegi
o demontażu i ponownym zmontowaniu silnika należy dokonać regulacji skrzyni biegów. Regulacja ta sprowadza się do prawidłowego ustawienia ramienia kosy biegów w stosunku do kołków na zabieraku krzywki. Regulację przeprowadza się śruba mimośrodową za pomocą wkrętaka płaskiego po uprzednim poluzowaniu nakrętki kontrującej śrubę pokręcając w lewo lub w prawo. Czynności te dokonuje się na 2 biegu. Regulacja polega na tym, aby kły na kosie z obu stron ustawione były symetrycznie w stosunku do kołków na zabieraku krzywki. Prawidłowe ustawienie kosy jest wtedy jeżeli po uchyleniu kosy do góry a następnie opuszczeniu do położenia wyjściowego, końce kłów (pazurów) kosy nie zaczepiały o kołki zabieraka krzywki.
skopiowane z innych źródeł
Sory za prawa autorskie
xyz
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-05-2013 14:32:00 przez stqc.)
|
|
18-05-2013 14:28:17 |
|
1 osoba postawiła piwo stqc za ten post:1 osoba postawiła piwo stqc za ten post.
Mikołaj98 (06-07-2013)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|