Ocena wątku:
- 1 głosów - 4 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogarek gaśnie przy dodawaniu mocy.
|
Autor |
Wiadomość |
KamiI
Nowy
Liczba postów: 5
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Ogarek gaśnie przy dodawaniu mocy.
Cześć, pewnego razu jechałem sobie z kolegą przez las ogarem 205. Około 30 minut od wyjazdu, po prostu zgasł, stracił moc. Próbuję go odpalić, nic... Zapchałem do domu, gaźnik przeczyściłem, filtr również... No i sęk w tym, że już tak stoi dobre 3 miesiące i nie odpalał. Ostatnio nalałem mu mieszanki do cylindra, wtedy odpalił, lecz chwilę pochodzi i zgaśnie, lub dodam mocy to zgaśnie. Sęk w tym, że ja już nie mam pojęcia co zrobić, paliwo do gaźnika trafia na 100%, więc z tym problemu nie ma. Iskra jest mocna, świeca nowa. Hmm, może być to problem złej mieszanki? Robiłem ją na oko, być może to jest powodem? Dodam jeszcze, że świecy nie zalewa, czyściłem ją drucikiem. Jak naleję tego paliwa do cylindra, i popcham go trochę, to daję na maksymalne obroty, i jeździ tak jakby na niskich, lecz tylko chwilę i znowu gaśnie. W czym problem? Myślę, proszę o pomoc.
|
|
05-04-2013 01:35:58 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
05-04-2013 01:42:01 |
|
|
KamiI
Nowy
Liczba postów: 5
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Ogarek gaśnie przy dodawaniu mocy.
Odzywam się po długim czasie, ale ten romet powędrował już chyba po wszystkich osobach na mojej dzielnicy. Dowiedziałem się tylko, że kondensator, a raczej ta gąbką jest nawilżona, a ona nie może taka być. I coś z platynkami, czy to może być wina platynek oraz kondensatora? Ah, chciałbym dodać, że w ogóle nie chciał potem odpalić. Jednak potem wzięliśmy go na popych za sraczem i coś tam odpalił, na jedynce pojeździ, tutaj też jest problem. W ogóle nie dodaję gazu a jedzie na pełnych obrotach, to nie wina linki, manetki czy iglicy i w tym problem, że nie wiem w czym siedzi sęk. Gdy wrzucam dwójkę to gaśnie :<. Proszę Was o pomoc.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-08-2013 02:19:46 przez KamiI.)
|
|
27-08-2013 02:16:37 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|