Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Malowanie Rometa.
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Malowanie Rometa.
Quake96 - "Jeśli chcesz to zrobić porządnie, to na spraye wybulisz duużo. Sama rama, lagi, bak, pokrywa filtra to już 2 puszki koloru. A gdzie do tego jeszcze podkład + bezbarwny? Jeśli masz dojście do kompresora i pistoletu to lepiej kupić lakier (choćby renolak) bo wyjdzie cenowo podobnie (jeśli malujesz sam) a jednak efekt zupełnie inny."
Kompresor w domu jest. Nie oryginał, ale dało radę nim pomalować samochód, to i koszmarka też powinno radę dać, lub jak nie to znajomy mi pomaluje, lub ja u niego sobie pomaluję na porządnym kompresorze.
I ja myślałem żeby bezbarwny nałożyć sobie pistoletem, bo bezbarwny, może z rok ma, ale powinno dać radę się nim pomalować. I nie dawać też podkładu, Ew. kupić spray 400ml którą widziałem za 9,50zł i podmalować tylko nim elementy które były rdzawe i zostaną wyczyszczone do gołego metalu.
No i 2 puszki koloru 100ml, 400ml czy 600ml??
|
|
26-04-2013 16:34:56 |
|
|
kubus
Nowy
Liczba postów: 22
Imię: Tomek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Malowanie Rometa.
Zwykły lakier szybko na plastiku zacznie tracić na kolorze ...
Kiedyś malowałem zderzak w samochodzie to po 2 latach totalna kaszana się okazała. Lato - słońce, zima - sól drogowa, jesień - deszcze ... Potem malowałem cały samochód i zderzaki to do dzisiaj mam święty spokój. Samochód robiłem jakoś ok 4lat temu.
Osobiście polecam lakier samochodowy ... Tylko wcześniej przygotuj elementy do malowania i jedziesz
Aha i nie zapomnij potem o lakierze - zapewnia dłuższe działanie i lepszy efekt wizualny
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-04-2013 04:13:42 przez kubus.)
|
|
27-04-2013 04:12:08 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości
|
|