Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Mój projekt i plany wobec starego mustanga
|
Autor |
Wiadomość |
cyber-maniak
Nowy
Liczba postów: 12
Imię: Sławek
Pojazd: Inny
|
Mój projekt i plany wobec starego mustanga
Dostałem za darmo starego mustanga który lata świetności ma już za sobą. jest cała rama z kołami opony dętki ok do tego silnik bez cewki zapłonowej niestety chyba zatarty lub pierścień zaklinował tłok bo nawet nie drgnie. zepsuty tak ze 1 bieg który nie wchodzi. nie ma do niej papierów (tz są do niej ale włąsciciel chce za nie 50 zł i nie wiem nawet co konkretnie jest) wiec postanowiłem zrobic wynazek.
zaczynajmy zrobiłem małą wizualizacje w gimpie (nie zbyt profesjonalna)
i teraz krótkie omówienie całego projektu .
pierwszą rzeczą jaka chce zmienić to zmiana tego śmiesznie wyglądającego wąskiego baku na bak który znalazłem w szopie od SHL (taki srebrno czarny)
Kolejną sprawa jest przerobienie tak ramy by silnik zawiesić niżej a wydech podkręcić ku górze.
uzyskany w ten sposób odstęp u góry chce wykorzystać na coś w rodzaju chłodnicy (radiator połączony miedzią z cylindrem miedzy jego żeberka) oczywiście nie będzie tam żadnego płynu
dodatkowo chce oćwiekować siedzenie w sposób jaki wyznaczają białe kropki.
chce także zamieścić prosta kierownice i usztywnić zawieszenie.
czekam na wasze opinie na temat tego projektu..
w tym tygodniu chce przyprowadzić ten sprzęt do domu.
|
|
15-04-2013 16:41:51 |
|
|
wojtekr35
TeRrOrYsTa
Liczba postów: 939
Imię: Wojtek
Pojazd: Inny
|
RE: Mój projekt i plany wobec starego mustanga
O kurde... dzisiaj ten temat zobaczyłem i miałem nadzieję, ze przy dacie napisania postu będzie 1.04.2013, ale niestety nie.
Jeżeli chcesz być pośmiewiskiem całej wioski to sobie to zrób, ale wyraz twarzy WSZYSTKICH mijanych ludzi będzie wskazywał na to, że są na dobrym kabarecie, a nie na chodniku.
Od razu mówię, że nie chce Cię obrazić (różni ludzie, różnie odbierają to co się do nich mówi), chcę Cię jedynie ostrzec.
Najlepiej niech jakiś moderator usunie ten temat, żeby nie poprawiać humoru innym użytkownikom ;]
MZ SM 125 & DT 125 RE
"Wszystko jest dla ludzi, wszystko też może Cię zabić"
http://www.facebook.com/pages/Supermoto-...2273483398
|
|
15-04-2013 17:54:10 |
|
|
maczos
MaczoS NaczoS
Liczba postów: 324
Imię: MacieK