moja dryna pony m301
|
Autor |
Wiadomość |
Mikiss21
Uczeń
Liczba postów: 277
Imię: Michał
Pojazd: Romet Pony
|
moja dryna pony m301
witam,chciałbym zaprezentować wam swoją motorynkę.
To więc przedstawię wam jej historię
A więc została wyprodukowana w 1989r. Jestem jej 3 właścicielem(a tak właściwie mój tato bo na niego jest zarejstrowana )
W moje ręce trafiła ona w sierpniu 2009 roku , została zakupiona za 170zł jako prezent urodzinowy dla mnie. Przy zakupie była w dość dobrym stanie, ale miała parę usterek takich jak: zużyte tulejki wahacza , brak lampy z tyłu i obłamany błotnik. W pierwszy dzień zacząłem na niej jeżdzić. Ale radość z jazdy nie trwała długo ponieważ sprzęgło cały czas ślizgało , a do tego po 3 dniach użytkowania wykrzywiło wał bo ktoś pospawał nieumiejętnie magneto. Szkoda mi było rozbierać silnika , bo miał jeszcze plombę , ale trzeba było przywrócić silnik do życia. Więc zakupiłem nowe części i wymieniłem je było to :wał oraz wszystkie łożyska i uszczelniacze, tłok z całym osprzętem oraz tarcze sprzęgła. Po ukończeniu silnika zakupiłem
oś z tulejami , tłumik z osłoną ,kranik, oś koła z łożyskami ,tylni błotnik,osłonę łańcucha oraz szczeki hamulcowe. Po montażu motorynką dało się już jeżdzić tak wyglądała po tych zabiegach
Ale do zrobienia przeglądu to nie wystarczyło,więc wymieniłem popękane sprężynki tylnego hamulca, polakierowany został wahacz oraz błotnik , zamontowałem lampę z tyłu i lusterko. Później została przerejstrowana i mogłem nią jeździć po drogach, Aktualnie wygląda tak:
|
|
26-03-2013 12:36:55 |
|
|
sebon30
Rometowiec z krwi i kości
Liczba postów: 826
Imię: Sebastian
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: moja dryna pony m301
(26-03-2013 22:55:13)Mikiss21 napisał(a): dzięki, mam taką nadzieje że posłuży jak najdłużej ,ale najważniejsze to dbać o sprzęt to nie będzie z tym problemu
Święta racja kolego
A co do motorynki, piękna, masz również piękną sprawę że masz papierki.
Ale numery się zgadzają oprócz rocznika na ramie? Bo tak czasami robili.
Życzę ci aby służyła ci jak najdłużej
100 post- 14.12.2012 godz 21:55:17
500 post- 3.08.2013 godz 16:23:39
|
|
27-03-2013 09:47:44 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|