Romet Zetka 50 opinie.
|
Autor |
Wiadomość |
mateusz5625
.
Liczba postów: 1,135
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Chart
|
|
10-03-2013 17:51:52 |
|
|
Latos
Sezon trwa cały rok
Liczba postów: 2,004
Imię: Kacper
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Zetka 50 opinie.
(10-03-2013 17:10:35)Romeciarz351 napisał(a): Zamiast Rometa Zetki 50 kupiłbym sobie Simsona w takim ekstra stanie, że by więcej pojeździł niż ta Chińszczyzna.
Ja jakbym miał wybierać to bym wziął chińskiego. Nie jest to jest jednak niemiecki simson, ale to jednak nie jest to. Podejrzewam, że simson zarówno osiągami, jak i awaryjnością odstaje daleko w tył np. silnikowi 139mqb, czy jak one się zwą (silnik ogara 900). Wogóle ten silnik jest zbudowany na podstawie silnika hondy z lat 80 - tych bodajże. Jeśli chodzi o kraj produkcji, to nic że chiński, części tam przecież z piasku nie lepią, a docelowo w Polsce jest składany do kupy - przychodzi w częściach. A jednak ta zetka będzie nowa, a nie chodzona.
Ja jeśli będę coś kupował do A1, to będzie to albo coś chińskiego, np. zumico gr1100 albo na przykłąd zetka albo coś innego ze stajni rometa, albo jakaś wueska, mińsk, albo coś tego typu.
Zajrzyj do mojego zippa
Mój BikePics
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-03-2013 18:06:47 przez Latos.)
|
|
10-03-2013 18:05:41 |
|
|
zigu98
Praktykant
Liczba postów: 366
Imię: Grzegorz
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Zetka 50 opinie.
Ja Ci polecę Routera WS 50, prawie to samo a tańsze
Mogę się wypowiedzieć na temat tego motoroweru bo dwóch kolegów ma i wiem mniej więcej co i jak
Jeden, zrobił nim ponad 1500km w 4 miesiące. Bez jakiejkolwiek awarii. Staranne docieranie odwdzięczyło się. Przez 1000 km jeździł bardzo uważnie, żeby nie przegrzewać ani nic. Teraz spokojnie jedzie licznikowe 75 km/h, sam nim tyle jechałem bez żadnego strachu. Części on ma dopasowane super. Bardzo pojemny bak bo aż 12 litrów. Ten motorower jest bardzo wytrzymały robił nim trasy rzędu 70 km bez przystanków, i żadnego uszczerbku na zdrowiu motorka
Po prostu bardzo o niego dba i szanuje, i się Router odwdzięcza.
Drugi z kolegów, ma tyle samo przejechane, bo ma tylko tydzień krócej ten motorower, od tego pierwszego kolegi. Nie docierał go tak jak trzeba, i jechał i katował po lesie... A teraz są problemy z odpaleniem i ogólnie zrobił się złom. Ale to wszystko jego wina że tak teraz jest.
Co wynika z tego, jeśli chcesz kupić, a bardzo Ci go polecam, bo to na prawdę świetna maszyna.
Trzeba dokładnie i sumiennie docierać, nie spieszyć się z tym. Szanować, jeździć po asfalcie nie po lesie. Wymieniać olej tak jak trzeba. A on Ci się odwdzięczy bezawaryjnością i będzie na prawdę dla Ciebie uciechą
Gdybym miał kasę, to sam bym kupił sobie, ale niestety nie ma więc trzeba się cieszyć tym co jest
Jeszcze jedno, jak będziesz kupował, to nie kupuj w marketach typu Tesco czy inny. Na prawdę lepiej zapłacić trochę więcej i wziąć z salonu niż z marketu. W salonie Ci go przygotują jak trzeba. A w markecie nie zbyt. W Marketach często te maszyny są zastane, mają problem z paleniem. A w salonach raczej tego problemu nie ma. Więc na to też trzeba patrzeć
Czyli ogółem, lepiej wziąć WS 50 niż ZetKę, choćby dlatego że jest o wiele tańszy, a praktycznie jest to, to samo
Jakbyś coś chciał jeszcze więcej wiedzieć, to zapytam kolegów Z miłą chęcią to zrobię
"Live to ride
Ride to live
Away of life"
Aktualne pojazdy:
FSO Polonez 1.6 GLI '96
Byłe pojazdy:
Romet Ogar 200 '88
|
|
10-03-2013 20:25:11 |
|
|