Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wymień stary na nowy - Akcja Rometa
|
Autor |
Wiadomość |
Kanilox
Moplikowiec
Liczba postów: 3,490
Imię: Kamil
Pojazd: Romet Chart
|
Wymień stary na nowy - Akcja Rometa
Słyszeliście w radiu albo gdzieś o akcji organizowanej przez Romet? Można oddać stary motorower obojętny stan, model i rocznik ważne żeby były dokumenty i ubezpieczanie a oni dadzą od 500 do 1500 złotych. Dokładnie to jest opisane na ich stronie.
http://www.romet.pl/Motoryzacja,3.html
Ciekawe co chcą robić z tymi skupionymi starymi. Remontować i sprzedawać? Czy raczej złomować
Piszcie co myślicie o tej akcji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2013 20:32:28 przez Kanilox.)
|
|
04-03-2013 20:29:50 |
|
|
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: Wymień stary na nowy - Akcja Rometa
Cytat:Jakby to było na tej zasadzie, że ja im mojego daję, wychodzę z nowiutkim "Rometem", którego po chwili wystawiam na sprzedaż po cenie niższej jak salonowa i wychodzę z tego z 2000 zł w kieszeni,
Dziwne masz rozumowanie. Masz np. takiego K jak mój w cenie rozkładu z racji przebiegu. Wyceniają Ci go na 700 zł.
Chcesz zetkę 125, która nowa kosztuje 3200 zł przykładowo
Więc masz 3200 - 700. Płacisz im 2500 zł i masz zetkę
Możesz ją sprzedać za 3000 zł, ale nikt jej nie kupi bo każdy woli iść do salony niż kupować od gnojka. Teraz jasne ?
Cytat: to prawie każdy by tak robił. Ale warunki zakupu tego nowego pewnie będą tak niedogodne, że zarobić się na tym nie da.
To skoro każdy by tak robił to ciekawe ile będzie takich z twoim rozumowaniem. Pewnie się znajdą i tacy...
Zarobić chcesz ? dobre. No, ale po pierwsze jak chcesz zarobić to ruszyć się trzeba a nie kombinować jak kupić i opierdzielić z salonu
Cytat:A i wątpię, żeby stare i porządne Romety przyjmowali. Za stan złomowy z papierami 500 zł mi dadzą? Wątpię.
stare i porządne ? to które to ?
Ten stan złomowy ma zawsze warte kilka ciekawostek.
Cytat:Tak wezmą jakiegoś komarka i myślicie ze dadzą zniżkę na np crs 50sm ?
PRzeczytaj mojego pierwszego posta w tym temacie to się dowiesz, że komarka Ci nie przyjmą bo oni nie mają z nimi nic wspólnego
Cytat:Przyjedz przykładowo starą apką sr 50 lub bws i dostajesz zniżkę jeżeli w ogóle wezmą
Nawet szkoda komentować. DO PIERWSZEGO postu przewiń
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-03-2013 20:49:01 przez Błażej.)
|
|
04-03-2013 20:47:29 |
|
|
Romecio
10696956 gg pisać jak coś ;D
Liczba postów: 594
Imię: Konrad
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|