Witam
Posiadam rowerek górski słabej klasy ale z tego nie narzekam mam go od 2005 roku, nabiłem nim około 7000km ( mam licznik prawie od nowości)
i teraz gdy jeżdżę ogarem nie mam czasu go naprawić ale w tym sezonie muszę trochę pojeździć dla zdrowia i dlatego zrodził mi się pomysł aby rowerek doprowadzić do stanu użyteczności. Po oględzinach muszę wymienić koło tylne razem z kasetką, nowy łańcuch, koronki w pedałach i kierownicy , nowe ogumienie, hamulce i narzazie tyle.
[undefined=undefined][undefined=undefined][undefined=undefined][undefined=undefined]Ale największą wadą jest łączenie ruchome ramy z tylnym wahaczem, u mnie jest straszny luz, nie da się już tego skręcić, jeszcze nie rozebrałem, ale nie mogę znaleźć w internecie tej chyba tulejki[/undefined][/undefined][/undefined].[/undefined]
[undefined=undefined]na fotce w załączniku zaznaczyłem o co chodzi[/undefined]
moja prośba jest taka : [undefined=undefined]Jak to się nazywa i czy to jest wymienialne[/undefined], bo w ostateczności zrobię tulejkę z twardego plastiku
Ja też mam luz... i wkurza to strasznie jak wchodzę w zakręt poślizgiem (odbija i do tego przerzutka też dobita napierdziela jak karabin) Może dopasujesz jakąś od czegoś innego byle starą wyjąć?
"Nie mam RWD bokiem jezdzic nie musze,
wole miec przed naped ale taki ktory ma dusze!"
Wszystkie będą moje sunie, gdy założę turbo w Unie
Jestę poetą.
01-03-2013 15:27:39
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532 Imię: Błażej Skąd: Skarżysko-Kamienna Pojazd: Inny
Miałem takie rower, w sumie nawet lepszy. Rok 2002 około, rozgracił się sam z siebie niesamowicie. Rama miała te same luzy co u Ciebie. Skręcałem kilkadziesiąt razy, ale zawsze się rozkręcało. Kiedyś na chama to skleiłem i skręciłem. Rozwalało się w nim wszystko. Korba miała około 6 mm luzu.
Rower wydałem po jakimś czasie komuś bo nie dało się go już naprawić a bynajmniej było to nieopłacalne
01-03-2013 15:38:53
Rudy102
ASSKICKER
Liczba postów: 618 Imię: Paweł Skąd: United States of America Pojazd: Inny
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.