Marzenia się spełniają :) RomeT CharT Typ:210
|
Autor |
Wiadomość |
Stachu.G
"Dziecko kirca"
Liczba postów: 1,088
Imię: Staszek
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Marzenia się spełniają :) RomeT CharT Typ:210
(25-02-2013 21:41:46)simon1998 napisał(a): to tak:
Chart całkiem stracił iskrę ;/ nie wiem o co chodzi. Ale myślę że to przez to ustawianie zapłonu z moim kolegą
A więc tak, opisze wam jak ustawialiśmy zapłon:
Ustawiliśmy tłok w GMP
-odkręciliśmy magneto i trochę ruszyliśmy podstawą iskrownika
-przykręciliśmy i założyliśmy magneto.
Co zrobiliśmy źle??. Mógłby mi ktoś to wytłumaczyć??? nie mogę zrozumieć tych tłumaczeń w Google ;/
To źle zrobiliście że trzeba ustawić wyprzedzanie a nie bezmyślnie kręcić sobie podstawą, pisałem to kilkanaście razy już nawet na tym forum ale napisze ba dosłownie wkleję to co napisałem kiedyś na innym forum a znalazłem to przez GOOGLE !!
Zapłon w charcie ma być ustawiony na 2,5mm przed gmp, choć prawdą jest że silnik musi odpalić na każdym ustawieniu.
Ustawiasz tłok dokładnie w gmp, kręcąc kołem magnesowym zgodnie z ruchem pracy silnika, odmierzasz odległość do denka tłoka, opierając suwmiarkę na otworze w który wkręca się świece, do tej odległości dodajesz magiczne 2,5mm, opierasz suwmiarkę w tym samym miejscu i opuszczasz tłoka, o tą różnice kołem magnesowym kręcąc odwrotnie do ruchu silnika. W tym właśnie miejscu, cecha na impulsatorze ma pokryć, się z kreską przy literze L na kole magnesowym.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2013 22:04:04 przez Stachu.G.)
|
|
25-02-2013 22:03:01 |
|
1 osoba postawiła piwo Stachu.G za ten post:1 osoba postawiła piwo Stachu.G za ten post.
simon1998 (02-25-2013)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
|
|