FSO Polonez Caro 1.6 GLI by Zigu98
|
Autor |
Wiadomość |
zigu98
Praktykant
Liczba postów: 366
Imię: Grzegorz
Pojazd: Inny
|
FSO Polonez Caro 1.6 GLI by Zigu98
Wreszcie nadszedł dzień żeby zaprezentować rodzinnego Poloneza Caro
Więc pokrótce go przedstawię.
Z fabryki FSO w Warszawie auto wyjechało w 1996 roku (czyli jest starsze ode mnie 2 lata xD) i jeszcze w tym samym roku został kupiony w salonie, przez pana policjanta. Autko miało u niego dość lekko i fajnie. Pierwszy właściciel jeździł nim tylko do kościoła i czasami do rodziców. Polonez stał resztę czasu w garażu i pod kocem. W 2005 roku, właściciel Poloneza, postanowił zmienić auto na nowsze. Więc mój tato polując na właśnie takie auto, kupił owego Poloneza, który był w komisie. Samochód z przebiegiem 10 tyś. km i bez ani jednej naprawy, w 100% oryginalny trafił do Naszej rodziny.
Od tego czasu Polonez czyli przez okres 8 lat, zrobił wiele tras. Najdłuższa to ponad 500 km. Auto ani raz nie zawiodło w trasie. Nie było żadnych poważniejszych napraw. Samochód jest teraz w ok 95% oryginalny, dlatego że jest kilka wymienionych części z powodu zużycia się, co jest normalnością.
W rodzinie auto jeździ na co dzień. Do kościoła, do rodziny służy jako samochód towarowy. Poprzez czas jaki jest u Nas, Polonez zrobił ponad 100 tyś. km. Wnętrze również zachowane jest w stanie oryginalnym. Posiadam również oryginalne radio na kasety, która nadal jest użytkowane
A oto i opisywany Polonez
Oryginalna instrukcja obsługi
Wnętrze:
I tu mowa, o rożnych sposobie użytkowania Poloneza, tym razem w roli auta towarowego
Wspomniane radio:
I oryginalny przebieg Możemy odczytać 108169 km
Bardzo dbam o Poloneza, bo przecież to Polska Motoryzacja. Myślę że jeszcze ja nim będę śmigał i nie dam go sprzedać
"Live to ride
Ride to live
Away of life"
Aktualne pojazdy:
FSO Polonez 1.6 GLI '96
Byłe pojazdy:
Romet Ogar 200 '88
|
|
14-02-2013 17:46:51 |
|
|