MZ ETZ 150 do kapitalki
|
Autor |
Wiadomość |
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
MZ ETZ 150 do kapitalki
Witam wszystkich
Otóż mój kumpel ma do sprzedania Etkę 150 z 1991r. Niestety bez papierów i do kapitalnego remontu (tzn w silniku tylko trzeba szlif zrobić bo leży rozebrany od paru lat) Przygotowany do malowania wszystko poszpachlowane to co wymagało korekty. I moje pytanie jest takie kumpel chce za to wszystko 200 zł. Ale jest jeden mankament rama była spawana. Niby jest prosta ale nie wiem czy to się opłaca kupować bo to trochę jest strach, że przy większej prędkości pęknie i już po mnie.
Jutro dodam fotki tej etki.
Proszę o pilną opinię.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-01-2013 23:26:41 przez Bartek.)
|
|
09-01-2013 23:25:31 |
|
|
Bartek
Emerytowany Moderatroll
Liczba postów: 2,930
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: MZ ETZ 150 do kapitalki
Ogar200 by Ogar dokładnie tego nie wiem. Kumpel dokładnie nie wie bo to nie do końca jego motor.
naveintre Zgadzam się z Tobą. Właśnie dlatego się zastanawiam czy to brać czy sobie odpuścić. Wiem, że trzeba poprzeglądać części i wymienić co jest zużyte.
Na tym zdj co mam to widać, że silnik jest całkowicie rozłożony na części pierwsze. Tak liczyć koszta malowania baku i boczków to wychodzi mało. Za to najwięcej pójdzie w silnik (nie wiadomo co w nim siedzi skoro tyle lat leży rozłożony) Albo ryzykować i topić kasę w tym motorze bez papiera albo szukać do lekkiej kosmetyki.
Doradźcie
[IMG=http://imageshack.us/a/img51/755/zdjcie0388q.jpg][/IMG]
|
|
10-01-2013 08:34:15 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|