Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chart Pomysły ,opony , tarcza hamulcowa
|
Autor |
Wiadomość |
MrF4k
Daaaawwccaa
Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
Chart Pomysły ,opony , tarcza hamulcowa
Siemka
Mam takie dwa pomysły. Chciałbym kupić do Charta opony typu slick ?? co o nich sądzicie ?? Znacie jakieś nie drogie firmy. Bardzo bym prosił jak byście dali linki opon takich które by pasowały do Charta ładnie sie prezentowały nie były drogie , używane wchodza w gre jak najbardziej. Jaki rozmiar kupić ?? chodzi mi tu o szerokosć i wysokość. Druga moja myśl to jest zamontowanie hamulca tarczowego z przodu. Posiadam całe takie zawiesznie z tarczą i kołem 17cali ale ono nie pasuje ze wzgledu na inną główke ramy. Samo koło z tarczą pasuje do Chartowskiego zawieszenia. Tylko teraz coś wymyślić na mocowanie zacisku. Co o tym sądzicie?? zdało by to egzamin ?? z checią przeczytam wasze opinie w komentarzach
To jest ta moja zawieszka co ją mam na zbyciu
http://imageshack.us/photo/my-images/713/p1010390o.jpg/
jutro bedą dokładnie fotki
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2012 23:45:32 przez MrF4k.)
|
|
22-12-2012 23:44:24 |
|
|
naveintre
Praktykant
Liczba postów: 478
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Chart Pomysły ,opony , tarcza hamulcowa
Czy ta tarcza jest z MZ? Jeśli tak to super pomysł Tarcza z MZ i zawieszenie charta! Jak to zawieszenie z takim hamulcem wytrzyma 1000km to będzie super No ale walniesz sobie dobrego laczka na przód i stoppie przy każdym hamowaniu gwarantowane . Kupić tarczę od jakiegoś "cross" motoroweru czy innego pierdzika, nawiercić w bębnie otwory na tę tarcze, dorobić dystanse. Do zawieszenie solidnie dospawać mocowanie na zacisk. I to miało by sens działać. Robienie przedniego hamulca na obejmach to moim zdaniem nie porozumienie. Strzeli ci coś i koniec zabawy.
Swoja drogą chaty nie mają aż takich słabych hamulców a prędkości kosmicznych tym nie rozwijasz.
A co do slicków, Trudno będzie znaleźć taka wąską opone dętkową.
Sliki kiepsko daja sobie rade w deszczu czy na chociażby zabrudzonej nawierzchni. Jeśli chcesz dobre opony to poszukaj markowych gum typu pirelli, michelin itp Są w rozmiarach psujących do charta.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2012 00:04:44 przez naveintre.)
|
|
23-12-2012 00:02:08 |
|
|
naveintre
Praktykant
Liczba postów: 478
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
|
23-12-2012 00:08:20 |
|
1 osoba postawiła piwo naveintre za ten post:1 osoba postawiła piwo naveintre za ten post.
MrF4k (12-23-2012)
|
MrF4k
Daaaawwccaa
Liczba postów: 5,136
Imię: Karol
Pojazd: Romet Chart
|
(23-12-2012 00:02:08)naveintre napisał(a): Czy ta tarcza jest z MZ? Jeśli tak to super pomysł Tarcza z MZ i zawieszenie charta! Jak to zawieszenie z takim hamulcem wytrzyma 1000km to będzie super No ale walniesz sobie dobrego laczka na przód i stoppie przy każdym hamowaniu gwarantowane . Kupić tarczę od jakiegoś "cross" motoroweru czy innego pierdzika, nawiercić w bębnie otwory na tę tarcze, dorobić dystanse. Do zawieszenie solidnie dospawać mocowanie na zacisk. I to miało by sens działać. Robienie przedniego hamulca na obejmach to moim zdaniem nie porozumienie. Strzeli ci coś i koniec zabawy.
Swoja drogą chaty nie mają aż takich słabych hamulców a prędkości kosmicznych tym nie rozwijasz.
A co do slicków, Trudno będzie znaleźć taka wąską opone dętkową.
Sliki kiepsko daja sobie rade w deszczu czy na chociażby zabrudzonej nawierzchni. Jeśli chcesz dobre opony to poszukaj markowych gum typu pirelli, michelin itp Są w rozmiarach psujących do charta.
Przykro mi ale przy tej tarczy tarcza z MZ-etki sie chowa bo to Tarcza z Hondy jak cała zawiecha ,ale teraz tak na poważnie tarcza fajna sprawa a mam na zbyciu to wykorzystać by mozna, no o tym spawaniu bardziej myśle bo właśnie przewiduje ze obejma moze nie wytrzymać. Co co opon myślałem nad Heidenau ale nie wiem, szukam czegoś ciekawego.
(23-12-2012 00:08:20)naveintre napisał(a): Np tu masz niezłe opony: http://www.sklepopon.com/pirelli-city-de...ont,m-6198
a jaka cena uzywki mnie jednak bardziej interesują coś na allegro trzeba wyczaić ale pomógł leci dla Cb
Pisk opon słychać z dala ktoś na Charcie zapier**** !!!
Mam Rometa i dwa kaski więc wybiorę się na laski
(25-08-2011 00:10:48)soczek napisał(a): Rób na orginał. Tjunink to tylko młode oszołomy praktykują, a potem na stare lata i tak mądrzeją (wiem po sobie).
Działaj, pozdro !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-12-2012 00:10:50 przez MrF4k.)
|
|
23-12-2012 00:09:37 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|