Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Zabezpieczenie przed kradziezą Ogara 205
|
Autor |
Wiadomość |
maczos
MaczoS NaczoS
Liczba postów: 324
Imię: MacieK
Pojazd: Inny
|
RE: Zabezpieczenie przed kradzierzą Ogara 205
|
|
10-11-2012 13:22:58 |
|
|
naveintre
Praktykant
Liczba postów: 478
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Zabezpieczenie przed kradziezą Ogara 205
Cytat:aha to podłączyć od stacyjki mase a drugi kabel od stacyjki do niebieskiego przewodu wychodzącego z silnika (gaszenia)??
Ale w taki sposób zwarce będzie cały czas jak stacyjka połączy mase z kablem gaszenia ..
Dokładnie. Stacyjka w pozycji ON będzie cały czas zwierać i motoru nie odpalisz. Chyba najprostzre i najlepsze zabezpieczenie. A stacyjke daj w widocznym miejscu (np na lampie) dla potencjalnego "odpalacza" sam jej widok odstrasza bo wie ,ze nie zapali.
Cytat:Ja robie tak..
Zapinam Ogara plącząc lagi i felgi i szprychy, tak aby było sztywno, wrzucam 1ke, wyciągam fajkę ze świecy, to tyle..
Mysiu a ja jak jeździłem do szkoły rometem to poprostu zakładałem na tylne koło zapięcie zaplecione o obręcz i amortyzator albo stawiałem go bez niczego. Nigdy mi go ani nie przestawili ani nie odpalili.
Mam jeszcze pomysł na zamykany korek wlewu paliwa do rometa tylko musze go opatentować Może w zime postaram się to wykonać i zrobic poradnik.
|
|
11-11-2012 21:03:23 |
|
|
dragon
Dragon
Liczba postów: 246
Imię: Mirek
Pojazd: Romet Ogar 205
|
zdejmujesz fajke ze świecy na świece nakładasz gumke z wentyla i nakładasz fajke i..... kombinuj frajerze , oczywiście jakiś łańcuch na koła lub kup sobie alarm ....
albo - wersja z ochroną szkoły - stawiasz browara ochronie i nikt go nie ruszy
Na czas - Na miejsce - Na pewno - ogarem
512236031
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-12-2012 22:24:48 przez dragon.)
|
|
19-12-2012 22:23:23 |
|
|
szubik16145
Uczeń
Liczba postów: 312
Imię: Szymon
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Mnie wystarcza dość porządne zapięcie, nawet kask wepnę.
Profilaktycznie (choć to żadne zabezpieczenie) zdjęcie i 'zbyt lekkie' nałożenie fajki, włączenie biegu.
Linkę przypinam do ramy a nie koła (nie raz widziałem same koła przypięte linkami pod Tesco)
Odcięcie zapłonu wg mnie odpada, wystarczy odpiąć przewody. Wątpię by wymyślić jakieś zabezpieczenie przed spustem paliwa, lub przed uzupełnieniem baku czymś niepożądanym
Park Maszyn:
Fiat 126 ELX " Pomarańcza" `99
Seat Cordoba 6k2 `00
Romet Ogar 205 `88
|
|
23-12-2012 01:06:59 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|