Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
jaki lepij kupić motory simson s51 enduro w orgnale czy romet ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Komardriver
Nowy
Liczba postów: 30
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: jaki lepij kupić motory simson s51 enduro w orgnale czy romet ogar 200
Zależy po co Ci ma służyć motorower. Jeśli będzie to tylko taka maszyna którą będziesz chciał sobie dla przyjemności pojeździć raz w tygodniu to bierz ogara, bo to sprzęt przede wszystkim: Tani w zakupie, tani w eksploatacji, tani w ewentualnej odbudowie i jeśli trafisz na dobry egzemplarz i będziesz o niego dbał to niezawodny, bo mi powiem szczerze ani razu nie zdarzyła się w ogarze usterka która nie wiązała by się z moim zaniedbaniem. Kolejna zaleta ogara, to to, że jeśli ma się coś zepsuć to raczej nie dzieje się to z dnia na dzień, ogar zaczyna przerywać, słabnąć, a dopiero potem ostatecznie odmówi posłuszeństwa, dzięki temu zawsze jesteś w stanie na czas usunąć usterkę i uniknąć nieprzyjemności w trasie. Poza tym ogar 200 jest w miarę wygodny w obsłudze np ustawianie zapłonu jest w nim naprawdę proste, dobrą opinię psuje jednak gaźnik, który moim zdaniem jest dość kłopotliwy w obsłudze. Sam przez miesiąc jeździłem ogarem na trasie 20 km dziennie i nie sprawił większych problemów, oczywiście co sobotę robiłem ogólny przegląd ogara. Jeśli weźmiesz Simsona, to z pewnością będzie on bardziej niezawodny od ogara, bo po prostu jest on wykonany z większą dbałością i precyzją, elektryka jest również bardziej rozbudowana, bo pewnie ma takie coś jak kierunkowskazy w późniejszych wersjach można było spotkać żarówkę halogenową w przedniej lampie. Simson może mieć również zapłon elektroniczny który jest zdecydowanie lepszy niż platynowiec. Przede wszystkim w simsonie masz o wiele lepszy wybór części zarówno seryjnych jak i tuningowych, możesz bez problemu zwiększyć osiągi silnika, nawet w taki sposób, że nie jeden dzisiejszy skuter nie da rady simlowi. W Simsonie możesz wybierać między częściami wysokiej jakości, a badziewnymi podróbami, w ogarze ciężko jest dostać dobrą jakościowo cześć, bo w większości są to niskiej jakości zamienniki.
|
|
23-12-2012 22:46:55 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|