Wybór szkoły - pomóżcie !
|
Autor |
Wiadomość |
Leszek
Chartkorowiec
Liczba postów: 818
Imię: Leszek
Pojazd: Romet Chart
|
Wybór szkoły - pomóżcie !
Witam, piszę ten wątek w akcie desperacji. Za 2 dni rozpoczyna się nabór elektroniczny do szkoły ponadgimnazjalnej, a ja nadal nie wiem jaką wybrać
Nie śmiejcie się , bo ludzie to jest dramat. Jak teraz nie wybiorę to zostaną mi same ochłapy. Jakby co chodzi o Bydgoszcz, zawodówka ani liceum nie wchodzi w grę, tylko technikum. Nie proponujcie mi elektronika, bo nie chce przeżyć takiej traumy jak Tomek Myślę nad Technikum Elektrycznym na Stawowej, i Technikum Mechanicznym na św. Trójcy . Ludzie POMÓŻCIE !
Do samochodówki mnie nie ciągnie.
Ps. Mój tata jest po elektryku i pracuje w zawodzie, może mi pomóc, doświadczenie itp.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2011 00:00:20 przez Leszek.)
|
|
20-05-2011 23:57:38 |
|
|
Kamil
M U F C
Liczba postów: 262
Imię: Kamil
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Wybór szkoły - pomóżcie !
Powiem tyle, jeśli chcesz przeżyć te cztery lata w spokoju, to proponuję Technikum mechaniczne na Świętej Trójcy. Kończę właśnie pierwszą klasę informatyka, i bardzo sobie chwalę atmosferę, oraz nauczycieli. Szkoła jest bardzo bezpieczna, nie ma żadnych aktów wandalizmu, czy przemocy. Bardzo mi sie podoba, że jest młoda kadra, są otwarci na nowe propozycje itp. Tyle, co do mojej szkoły, wybór należy do Ciebie ..
( Leszek wiesz już ile miałeś punktów z testu? )
|
|
21-05-2011 11:19:41 |
|
|
Mati
Administrator
Liczba postów: 757
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Każdy chwali szkołę, do której chodzi, może poza drobnymi wyjątkami takimi jak Tomek itp Ja polecam Ci technikum na Powstańców. W szkole panuje bardzo miła atmosfera na każdym kroku, od szatniarek życzących miłego dnia i woźnego po nauczycieli i dyrektora, który na święta przyszedł w krawacie grającym jakąś kolędę w polifonii A szczególnie wśród instruktorów jazdy xD Masz możliwość zrobienia prawa jazdy za jedyne 600 zł na kat. B, na A ciut więcej, ale nie pamiętam ile. Sam kończę tam pierwszą klasę technikum, prawdopodobnie ze średnią 4,0 W szkole nie ma żadnych zatargów czy chuligaństwa. Jak się takie zdarzy - tak jak to miało miejsce w mojej klasie, gdy dwóch kolegów rozpyliło gaz pieprzowy i dyrekcja ewakuowała pół szkoły na plac manewrowy i wietrzyli budynek (ale była zwała xd) - to na następny dzień byli skreśleni z listy uczniów Jak to w technikum uczyć się trochę trzeba, ale tego nie ma jakoś bardzo dużo Bez obaw też możesz jeździć tam Rometem. Jest w miarę blisko, a na terenie szkoły wyznaczony jest dla uczniów parking właśnie dla rowerów, motorowerów i motocykli. Tam Ci on nie zginie, ani nikt nic nie zniszczy. Ewentualnie włożą Ci papierek pod fajkę, ale na Romecie i tak nie robi to wrażenia i zauważyłem to jak świece wykręcałem po paru tygodniach
|
|
21-05-2011 11:55:39 |
|
|
Leszek
Chartkorowiec
Liczba postów: 818
Imię: Leszek
Pojazd: Romet Chart
|
myślałem nad informatykiem, albo nie wiem tak czy siak technikum, może elektryczne
dziękuję za opinię, "na żywo "
po mojej aktualnej szkole to chyba gorzej by już nie było
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-05-2011 12:23:10 przez Leszek.)
|
|
21-05-2011 12:18:08 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|