Delta RMR 24
|
Autor |
Wiadomość |
barcelxxl
Elektro-Mechanik z powołania
Liczba postów: 837
Imię: Bartek
Pojazd: Inny
|
Delta RMR 24
Witajcie chciałbym przedstawić mój moped którego kupiłem w tamtym roku w wakacje. Jest to Delta RMR 24. Kupiłem za 100 zł i warto było. Nie była na chodzie no to od razu wziąłem się za naprawę. Wystarczyło tylko pospawać sprzęgło i motorek odpalił bez najmniejszego zająknięcia. Pierwsza przejażdżka nie była udana bo dwójka w ogóle nie łapała czyli się nie zazębiała. Musiałem rozebrać cały silnik i wymienić sprężynę odbijającą. Jest to silnik V50M nie posiada on biegów w nodze tylko w rączce. Po naprawie było super tylko nigdy nie mogłem sprawdzić ile jadę i jaki jest V max. Pali ona bardzo mało bo posiada oryginalny gaźnik k60b.
Wygląd wizualny nie był zbyt ładny więc tydzień temu zacząłem tuning.
Dodałem kierunkowskazy. Dodanie nie było niczym trudnym wystarczyło tylko podpiąć się do modułu paroma kabelkami, dać przełącznik, zamocować kierunkowskazy i je połączyć. Najtrudniej było z przerywaczem lecz garaż jest kopalnią różnych rzeczy z demontażu aut itp. i po godzinach szukania znalazłem Bimetaliczny przerywacz.
Następna przeróbka to lusterko.
Lusterko dorobiłem mając nieoryginalne od tego motoroweru lecz Polskie lusterko "Gniezno" do którego doczepiłem lustro od VW Polo II.
Ostatnie było malowanie na złoto.
Zamieszczam parę zdjęć na których zobaczycie efekty.
http://pokazywarka.pl/zr4gpr/
|
|
05-12-2012 21:29:55 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|