| 

| 

OGAR 200 wprost od Feiro

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Feiro 

Typ Homemade 

Liczba postów: 516 
Imię: Martin 
Pojazd: Romet Pony 

| 

RE: OGAR 200 wprost od Feiro 

No żółty mi zbytnio nie przypadł do gustu... tak samo pomarańcz... A ten czerwony po prostu dla mnie cudo    Ładnie będzie się komponował z czarnymi elementami.  
W sumie zostało mi jeszcze 1/2 puszki farby niebieskiej z motorynki ale pomalowanie na ten sam kolorek Ogara byłoby monotonne   
Poza tym w okolicy nikt nie ma sprzętu w takim kolorku   
Na razie prace stanęły, wszystko jest rozebranie co do ostatniej śrubki, posegregowane, elementy do piasku czekają już w osobnym pudełku    
Brakuje mi chwilowo czasu na zabawę... Wstaję o 6.00 żeby się na autobus wybrać, wracam po 16.30 i tak ewerydaj... Do tego jeszcze remont garażu wyżej wspomniany, nakład materiału do ogarnięcia na lekcje itp. 
 Ehhh no  i wyszło zażalenie z chwalpostu   

Ref:. 
To jest moje miasto. (haha) 
Podaj swoje hasło. (haha) 
Rozsuńcie się samochody. (haha) 
Oddajcie cześć OGAROWI. (haha) 
Nastała nowa dynastia. (haha) 
Zrodziła się nowa kasta (haha) 
ROMET OGAR i basta ! (haha) 
Nowy król tego miasta!

|  

| 

| 18-10-2012 19:43:07 | 

| 

| 

Feiro 

Typ Homemade 

| 

Hmmm pracki powoli ruszają do przodu. 
 Silnik rozebrany, wszystko już wyczyszczone i czekające na nowe tarcze sprzęgłowe i łożyska KOYO na wał.  
Stan tego nowego tłoka i cylindra oceniam jak na razie na bdb, ładnie równomiernie się dociera.

W planach mam zrobienie instalacji elektrycznej 12V z ładowaniem z 3 cewek zapłonowych 6V 15W. Aktualnie jestem na etapie kompletowania pozostałych 2 cewek ponieważ jedną już mam z aktualnego zapłonu.  Cewki zostaną przeze mnie przerobione na bezmasowe, do każdej cewki będzie podłączony mostek prostowniczy, następnie prąd poleci przez ELBĘ i na sam koniec wszystko trafi do akusia 12V o pojemności myślę 5Ah. Dzięki temu będę dysponował ładowaniem 12V 45W co powinno w zupełności wystarczyć, biorąc pod uwagę że żarowa tylna żarówka rurkowa będzie zastąpiona rurkową LED, oraz ewentualne kierunkowskazy również będą posiadać żarówki LED, co obniży również w jakimś stopniu zużywanie energii na oświetlenie.

Dodatkowo zostanie wykonany przełącznik umożliwiający szybką zmianę zapłonu z bateryjnego na normalny w razie gdyby akumulator się rozładował.

Do listy zakupów muszę doliczyć jeszcze zębatkę zdawczą(będzie tak jak było 13z na docieranie, później 15z) i łańcuch napędowy.

Mam tam jakieś zdjęcia ale na razie nie wrzucam bo nic ciekawego się nie dzieje   

Nowy król tego miasta!

|  

| 

| 21-11-2012 19:28:33 | 

| 

| 

Feiro 

Typ Homemade 

| 

Jak się uda będzie epicko. Uzyskując około 60W ładowania dla zapłonu bateryjnego, przedniej żarowej żarówki i tylnej LED zostanie jeszcze trochę na ładowanie samego akumulatora. 
Drut będę zamawiał stąd  http://allegro.pl/drut-nawojowy-drut-mie...98324.html
Za 14zł ok 28m drutu, i tak trzeba będzie kupić 2x więc coś się tam jeszcze zostanie    Tak czy siak nie za drogo to wyjdzie.

Nowy król tego miasta!

|  

| 

| 22-11-2012 19:58:56 | 

| 

| 

Valdi 

...motorower ogar jaskrawo niebieski...  

Liczba postów: 28 
Imię: Waldek 
Pojazd:  

| 

Kolego, przy  zębatce z przodu 13z ogar ma słabsze przyspieszenie, dość mało mocy i elastyczności, jednak spory v-max, bo podchodzi pod 70. We dwóch ma ciężko, a na zębatce 15z, to on nie będzie miał siły ruszyć, nie osiągnie dobrych obrotów, bo będzie mu ciężko, a co za tym idzie v-max może zmaleć. O jeździe we dwóch nie ma mowy, o ile w jednego uda Ci się ruszyć. Przemyśl tą sprawę, mam dwusetke i znam dobrze ten sprzęt, więc uwierz w moje słowa.

|  

| 

| 02-12-2012 20:49:36 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|