Na części?
|
Autor |
Wiadomość |
bykuu
Technik
Liczba postów: 630
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
RE: Na części?
autorze tego tematu... czy tak trudno usiąść przed komputerem, włączyć jakąś stronkę z ogłoszeniami tego typu i poszukać ile dana część może być warta...?
potem sobie to wszystko zsumować i widzisz mniej więcej czy opłacalny biznes czy też nie.
czy będą chętni...?
chętni są zawsze, ale to zależy także od cen, czy masz mniej więcej jak każdy, czy masz może drożej niż mają inni, czy może swoimi cenami robisz innym wielką konkurencję, bo masz najtaniej ze wszystkich...
chociaż ja osobiście z własnego doświadczenia wiem, że każdy najlepiej to by chciał żeby mu za darmo wnet daną część sprzedać (no w sumie za darmo to już dać) a bo takie, a takie, a srakie...
także no musisz się zorientować ile byś mógł wziąć za tego komara sprzedając go w całości razem z papierami, a ile byś wziął sprzedając wszystko oddzielnie i wtedy sobie ocenić...
chociaż no ja myślę że najbardziej zazwyczaj się wszystko opłaca na części jednak sprzedać.
fakt faktem, że nie zawsze się te wszystkie części sprzeda, no ale to że nie sprzedamy wszystkiego to nie znaczy że nam się bardziej nie opłaca sprzedać na części no i że nie sprzedamy tego wszystkiego wcale, bo z czasem się znajdą klienci i na resztę, wszystko w swoim czasie.
a ten cały eksperyment co właśnie chcesz przeprowadzić - jest bez sensu...
bo jak daleko to każdy 'o ja wezmę to' 'a ja wezmę to, na pewno' 'ja bym wziął ale jak kasę będę miał' itp. itd.
a jak przychodzi co do czego to nie ma żadnego. także nie patrz na to, tylko rób tak jak mówiłem: przekalkuluj to wszystko, przemyśl i zadecyduj sam.
takie jest moje zdanie w tej kwestii. : )
mam do sprzedania dużo części do ROMET'a i SIMSON'a oraz wiele innych różnych rzeczy, wejdź na mój profil i sprawdź. : p
|
|
27-11-2012 16:04:20 |
|
|
Artur
Zachmurzony
Liczba postów: 2,357
Imię: Artur
Pojazd: Inny
|
RE: Na części?
Ja się konkretnie pytam - jest ktoś chętny chociażby na ramę z dokumentami, bagażnik, siodełko, osłony gaźnika, skrzynki narzędziowe, lampę tylnią (oryginał z napisami), podnóżki, kierownicę, rączki, lampę i przód od Ogara 205, lampę i przód od Komara 2350, wahacz, amortyzatory, koła... Wszystko, co wymieniłem, jest w dobrym stanie Jak ktoś byłby chętny, niech pisze na PW. Się rozdysponuje kilka części, to sprawa przesądzona. Jak nie - trudno.
|
|
27-11-2012 16:53:51 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|