MZ ETZ 150-Ecia navego :)
|
Autor |
Wiadomość |
koi7
Kupuje ramy

Liczba postów: 533
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny
|
|
31-10-2012 17:08:32 |
|
|
Michallres
CHARTKOR

Liczba postów: 114
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
RE: MZ ETZ 150-Ecia navego :)
(01-11-2012 02:07:11)sk52 napisał(a): Nie da sie przerejestrowac legalnie! Legalna rejestracja jest 125/125. Jesli masz wieksza maszyne to juz nie bedzie legalne i nie wazne czy masz 15cm3 wiecej czy 125.
Da się i nie pier*** bo byłem na stacji diagnostycznej i się pytałem.
Swojego czasu interesowałem się tym i jeździłem i pytałem więc wiem trochę na ten temat. Legalnie da się ale jest sporo zachodu, bo musisz mieć rachunek od mechanika że zmienił ci cylinder na 125ccm i z tym rachunkiem do rzeczoznawcy, a później na przegląd.
Mniej legalnie jest kupno tabliczki od ETZ 125 (na allegro kosztuje 15zł) kupić numeratory i nabić na nową tabliczkę stare numery. W tym przypadku jedziesz tylko na przegląd i wmawiasz błąd w dowodzie i diagnosta MUSI ci wystawić zaświadczenie ze był błąd a koszt to cena przeglądu. Z takim zaświadczeniem masz w dowodzie 125ccm.
Wiem bo byłem i pytałem diagnostę. Powiedziałem mu że mam motocykl i na tabliczce mam inną pojemność a w dowodzie też inną, i że jest pomylony model. No to powiedział mi że w takiej sytuacji wystawia zaświadczenie i z nim mogę zarejestrować.
Przykładowo podam link do MZ która jest zarejestrowana na 125ccm:
http://tablica.pl/oferta/mz-etz125-150-k...5ada;r:;s:
|
|
01-11-2012 12:53:05 |
|
|
naveintre
Praktykant

Liczba postów: 478
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: MZ ETZ 150-Ecia navego :)
No to dziś była chyba ostatnia wycieczka MZ i ogólnie zakończenie sezonu. Kurtka i rękawice przyniosłem już do domu.
Jeśli ktoś byłby zainteresowany kupnem porządnych rękawic to polecam te : http://allegro.pl/najnowsze-sportowe-rek...83821.html -bardzo wygodne.
Powoli będę ogarniał oba motorki i kompletował sprzęt wycieczkowy. Bo MZ czeka pare wycieczek w przyszłym sezonie  .
|
|
05-11-2012 01:36:21 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|