Romety by UrsusZ056
|
Autor |
Wiadomość |
ursusZ056
Nowy
Liczba postów: 27
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Romety by UrsusZ056
Witam!
Otóż dzisiaj chciałbym wam zaprezentować moje sprzęciki, w których skład wchodzą Romet Ogar 200, rok prod. 1990, i motorynka, nie wiem dokładnie jaki model(jeżeli ktoś wie, prosił bym o odp. w komentarzach) z roku 1986.
Ogar niedawno przeszedł remont wizualny, i jeszcze brakuje mu paru rzeczy takich jak gumy na przedni teleskop, naklejki itp. ale wszystko będzie, a motorynka chwilowo nie ma silnika, bo stary miał coś z wałem i kupiłem drugi, a nie założyłem go jeszcze bo chcę ją trochę przed tym wyczyścić, ale na razie chęci brak
Parę zdjęć:
http://pokazywarka.pl/1ci9lw/
A teraz mam małe pytanie dotyczące ogara, otóż wymieniłem w nim zapłon, a że chyba nie dokręciłem go za mocno jeżdżąc przestawił się i magneto zaczęło trzeć o cewkę, (chyba o cewkę, bo jedna z nich jest najbliżej magneta, bądź może coś niżej trze) a w wyniku tego tarcia dosyć głośno piszczy, i pomimo że iskrownik jest prosto i jest mocno dokręcony, może nie tyle że trze, bo magneto kręci się w miarę swobodnie, to dalej piszczy, i nie wiem czy dalej się z tym bawić, czy po prostu to zignorować?
I jeszcze jedno pytanko, bo postanowiłem że chyba wymienię tą opone z tyłu, pomimo że jest nowa, bo wydaje się, że jest za bardzo "traktorowa" po prostu nie podoba mi się jej bierznik, i jest za duży. Chyba zamówię tą oponę: http://allegro.pl/opona-2-25-17-moped-ro...57697.html A może wy mi coś polecicie
Z góry dziękuję za odpowiedzi na moje pytania i poświęcona czas, a także liczę że sprzęty się podobają
Pozdrawiam UrsusZ056
|
|
04-11-2012 16:00:21 |
|
|
mati123307
Praktykant
Liczba postów: 412
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
|
04-11-2012 17:34:38 |
|
|
ursusZ056
Nowy
Liczba postów: 27
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Romety by UrsusZ056
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 04-11-2012 18:39:49 przez ursusZ056.)
|
|
04-11-2012 18:27:58 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|