Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kolor dekli chart
|
Autor |
Wiadomość |
hugor22
Ciekawski
Liczba postów: 137
Imię: Hubert
Pojazd: Romet Pony
|
|
01-11-2012 14:16:45 |
|
|
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: Kolor dekli chart
I generacja silników to zwykłe dekle, stała płetwa licznika i gaźnik 14 MC (są legendy, ale nie potwierdzone, że pierwsze wersje silników czyli kilkadziesiąt sztuk miało inne przełożenie 3 biegu i były za szybkie ) kosa biegów była na zawleczkę a nie seger (na zawleczkę to było lepsze rozwiązanie)
II generacja to zwykłe dekle, ale gaźnik niemiecki Bing 14 płetwa stała. Kosa na seger
III generacja to czarne dekle, płetwa licznika ruchoma, co chroniło przed ukręceniem jej przez zablokowany napęd prędkościomierza. Kosa na seger
Niektórzy twierdzą(w tym i ja, chociaż nie wiadomo do końca do kładli ), że plomby w tych silnikach były dodatkowo zabezpieczane przed rozpięciem
Czyli na drucie głównym plomby był okręcony drobny drucik(tak jak na dzisiejszych licznikach prąd, woda)
Jak wiadomo zwykłe plomby rozpiąć to 3 minuty roboty.
Dodatkowo silniki były oznaczane po lewej stronie po 027 kreskami I II III
Silnik dantoma był w sumie taki sam jak 3 generacja, ale nie miał napędu licznika wcale, ani w deklu ani płetwy. Zakończony był specjalną nakrętką
|
|
01-11-2012 14:19:02 |
|
2 użytkowników postawiło piwo Błażej za ten post:2 użytkowników postawiło piwo Błażej za ten post.
alek736 (11-13-2012), BigSoft (09-16-2013)
|
Błażej
Zawodowiec
Liczba postów: 2,532
Imię: Błażej
Pojazd: Inny
|
RE: Kolor dekli chart
(01-11-2012 15:27:07)nocnyfuul napisał(a): aha może i tak xd
Ty masz coś z głową ?
Ile razy można Ci pisać żebyś nie pisał bezsensownych postów ?
Fakt, będziesz miał więcej postów na liczniku, ale będą Cię postrzegać za idiotę
Cytat:A ja chyba kiedys widzialem Stelle z czarnymi deklami BMP.
A, fakt stelle mogły być, ale ogar czy komar nie
Cytat:Pozatym mam wrazenie ,ze te Charty z czarnymi deklami są wolne od pozostalych.
Wydaje Ci się
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-11-2012 16:08:03 przez Błażej.)
|
|
01-11-2012 16:06:36 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|