Projekt Patryka czyli Rometo-Mzetka ;)
|
Autor |
Wiadomość |
patryczek9862
Ogarowiec
Liczba postów: 521
Imię: ZŁODZIEJ I OSZUST
Pojazd: Inny Romet
|
Projekt Patryka czyli Rometo-Mzetka ;)
Witam !
Po roku szukania części, kupowaniu, sprzedawaniu, użeraniu się z rejestracją i z wyrobieniem nowego dowodu w końcu mogę pochwalić się pierwszymi postępami z moich prac, co tu dużo gadać, tak Rometo-Mzetka wyglądał przed:
A tak po regeneracji i przeróbkach nie na wiejski sprzęt ale na wygląd przypominający przynajmniej troche współczesne motocykle takie jak Gb Street itp. , jeszcze nie dokończony:
Nowe śrubki
I oczywiście, wykonawca czyli ja patryczek9862
Wymyśliłem jeszcze część która zablokuje koło w lagach że hamulec będzie działał, lecz nie wiem czy się sprawdzi:
Bak będzie od mz 150 tylko że jeszcze nie jest pomalowany ;]
Myślę że się wam podoba, włożyłem w niego wiele pracy, czasu, nie mówiąc już o pieniądach.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-10-2012 22:47:57 przez patryczek9862.)
|
|
13-10-2012 22:45:00 |
|
|
mati123307
Praktykant
Liczba postów: 412
Imię: Mateusz
Pojazd: Inny
|
|
14-10-2012 01:14:04 |
|
|
patryczek9862
Ogarowiec
Liczba postów: 521
Imię: ZŁODZIEJ I OSZUST
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Projekt Patryka czyli Rometo-Mzetka ;)
Tylne amory na razie zostaną, ale później zmienię je na jakieś większe, zależy mi na tym żeby trochę go podwyższyć bo jest na mnie trochę za mały ;]
W silniku zostały wymienione wszystkie łożyska, półksiężyc, świeca, pierścienie i tarcze sprzęgłowe, mam zamiar zmienić jeszcze gaźnik na jakiś od simsona np: 16n3-5
Myślę że to nic złego, po za tym, nie chcę go oszpecić tylko dać mu trochę bardziej współczesne kształty, i większy komfort z jazdy. Jest to już mój 3 projekt, romety znam już na pamięć, więc może kiedyś, mam taką nadzieję, wyprodukuje nowego Rometa Co wy na to?
A tak apropo, czy ktoś widział może gdzieś na sprzedaż takie naklejki:
Pochodzą one od Rometa Zetki, jeżeli tak to prosiłbym bardzo o link
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-10-2012 03:59:56 przez patryczek9862.)
|
|
14-10-2012 03:46:41 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|