Mój Mińsk!
|
Autor |
Wiadomość |
Artur
Zachmurzony
Liczba postów: 2,356
Imię: Artur
Pojazd: Inny
|
RE: Mój Mińsk!
No, uszczelniacz wymieniłem. Złożyłem wszystko, próbuję odpalić... Żadnej poprawy. Ale zimno jest, więc ciut podgrzałem, co trzeba, pobawiłem się chwilkę śrubą regulacji w gaźniku, kopnąłem w nóżkę - i jak pięknie odpalił, od pierwszego, bez gazu! Ale to by było zbyt piękne... Założe się, że gdy tylko śnieg stopnieje i będę chciał się przejechać, albo nie będzie miał siły ruszyć, albo będzie przerywał... Oby jechał ładnie, oby!
|
|
19-01-2013 20:18:01 |
|
|
Artur
Zachmurzony
|
Śnieg stopniał, tempertura trochę wyższa - nie mogłem się oprzeć i wybrałem się na małą przejażdżkę Mińskiem. Niestety, po jednej ulicy, w te i "na zad" (sąsiedzi muszą mnie ładnie przeklinać, tak im hałasuję ), bo wszystkie inne albo zalane ogromnymi kałużami, albo za daleko - a pojazd dopiero oswajam i testuję, jeszcze nie jestem pewien, czy nie stanie mi na środku drogi.
Trochę wywróżyłem - na wolnych równo pracuje, nie gaśnie, na wysokich nie przerywa (aczkolwiek mam wrażenie, że powinien szybciej się kręcić), ale przy przyspieszaniu muli, przy ruszaniu potrafi zgasnąć. Tzn. wrzucam jedynkę, powoli ruszam... Ale tak jakby chciał zgasnąć. Więc hamuję, przegazowuję i mogę ruszyć normalnie. Gdy jadę powoli i chcę przyspieszyć, to odkręcam rączkę, a on... muli. Się chwilę zastanawia, ale po ok. dwóch sekundach wyrywa normalnie do przodu.
Podejrzewam, że po prostu trzeba by coś wyregulować. Poradzicie? W Ogarze powodem podobnego zachowania była zła przerwa na przerywaczu... A tu? Zbyt bogata mieszanka?
Dodam jeszcze, że ze dwa razy zgasł mi w trakcie jazdy, gdy na dwójce jechałem ze zbyt małą prędkością - i miał po tym kłopot z odpaleniem, z dwajścia razy trza kopać. A tak to max. 5 kopnięć na zimnym i jedno na ciepłym, i odpala.
|
|
31-01-2013 17:39:15 |
|
|
Artur
Zachmurzony
|
|
10-02-2013 21:06:43 |
|
|
Artur
Zachmurzony
|
Mocowanie dźwigni hamulca przedniego było w takim stanie:
.
Poniżej widać zestaw opasek, na który to wszystko było sklecone. W dniu dzisiejszym wymieniłem mocowanie oraz czujnik STOP-u na sprawne.
|
|
14-02-2013 19:23:43 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 19 gości
|
|