Romet 100 by komarinho
|
Autor |
Wiadomość |
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
11-04-2015 23:03:18 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
|
|
12-04-2015 13:16:19 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
|
|
14-04-2015 18:10:35 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
|
|
17-05-2015 17:53:28 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
|
RE: Romet 100 by komarinho
Jeśli poważnie pytasz kolego, to niestety w okolicach maja zeszłego roku komarek złapał awarię. Nic poważnego, cóż, brakło mu 1,5 km żeby znów wrócić ze mną do domu, ze szkoły. Zepsuło się coś w zapłonie, kombinowałem potem w wolnych chwilach z nim i doszedłem do wniosku że wymaga nowej cewki. Podejmowałem próby odpalania na tym co miałem w zapasach, ale nic nie okazało się być na tyle działające, także przejechałem się nim podczas prób na wakacjach jakiś kilometr. Potem znowu zdechł Większość kasy pochłaniał ogar i remont jego silnika, który wyniósł mnie prawie 400zł. W ten sposób komar czeka na swoją nową cewkę, polską, która kosztuje prawie 60 zł. Stoi w suchym, przykryty i chyba jeszcze w formie, tylko ta cewka.. Zapomniałbym ! Podczas prób odpalania i naprawy został wymieniony simmering od strony sprzęgła, bo padło podejrzenie że puszcza olej na świecę. Sprzęgło... było piękne, fabryczne, genialny widok po zdjęciu kapy <3 Tak jak mówię, komar zasłużył u mnie już na odpoczynek, kiedyś jakiś porządny remont nadwozia i emeryturkę, obwiózł mnie na ponad 10 tysięcy kilometrów Na kolejne przejażdżki na razie czeka, ogar dzielnie go zastępuje. Ale mam do niego wielki sentyment i nie pozwolę żeby stał bezczynnie zbyt długo!
Kiedy ostatnio mnie woził, wyglądał całkiem nieźle
Myślę ze nie jest z nim gorzej
Zapraszam do komentarzy
Mój Romet 100
Mój Romet Ogar 200
Moja MZ ETZ 150
|
|
23-02-2016 21:30:31 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości