Druga Kłejkowa Maszyna!
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Druga Kłejkowa Maszyna!
Nie pytaj Rama ogólnie wyszła dość "średnio" żeby nie powiedzieć że słabo. Pomalowana jest, ale mimo że kupiłem 5 puszek farby, to koloru na ramę tylko jedną, przez co jest trochę niedociągnięć. Ale akurat rama to jeszcze temat otwarty, bo kolor wyszedł trochę dziwny i nie wiem czy tak zostanie Na szczęście bak, błotniki, schowki, stopka, osłona łańcucha wyszły "w miarę dobrze", czyli coś jak na niebieskim ogarze. I tak jestem zadowolony Tylko na przyszły tydzień do zrobienia mam pokrywe filtra (malowałem resztkami i na szybko, bo zapomniałem o niej), półkę górną i pręt tłumika. Reszta może już spokojnie zostać.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
|
|
07-08-2013 00:20:29 |
|
|
Quake96
|
(07-08-2013 01:51:27)komarinho napisał(a): a miałeś robić porządnie, a nie jak niebieskiego...;/
Robiłem... Co nie znaczy, że musiało wyjść nie wiadomo jak... A niebieski nie był aż tak źle zrobiony, tyle, że pomalowany w całości, a tego rozebrałem do malowania. Więc wyszło i tak lepiej. Tylko kolorystycznie jest dość kontrowersyjnie. Z resztą sami się przekonacie
|
|
07-08-2013 12:00:08 |
|
|
Taśma
Pro
Liczba postów: 3,952
Imię: Mikołaj
Pojazd: Inny
|
(02-07-2013 23:48:56)Quake96 napisał(a): ale jego będę raczej nie będę robił na ten "styl" co niebieskiego. Lakier będzie chyba tylko poprawiany i w org. kolorze. Prawdopodobnie u lakiernika albo przynajmniej kompresorem.
Cytat:Bo życie jest za krótkie, aby czekać na iskrę i dwa obroty wału.
|
|
07-08-2013 14:19:03 |
|
1 osoba postawiła piwo Taśma za ten post:1 osoba postawiła piwo Taśma za ten post.
alek736 (08-07-2013)
|
Pompuś
Unregistered
|
Będzie różowy w kwiatki!
|
|
07-08-2013 21:28:27 |
|
|
Quake96
|
|
|
08-08-2013 00:31:27 |
|
|
Quake96
|
No dobra czas na małą historię jak to było z tym kolorem...
Otóż, pierwotnie w planach był jak wiecie, żółty. Jednakże gdy wpadłem do Castoramy, to na półkach bieda. Wybrałem zatem coś co przykuło moją uwagę. Zielony groszkowy. Wziąłem 3 puszki zielonego, jedną puszkę czarnego, oraz... jedną puszkę koloru "ciemnoszary wpadający lekko w brąz". Ten ostatni kolor był przeznaczony na ramę. Jednakże, gdy zacząłem malować ramę, moim oczom ukazała się dosłownie sraczka Omal się nie załamałem... Zostawiłem to tak jak było i postanowiłem to przemyśleć. Dziś, gdy zszedłem do piwnicy i zobaczyłem, że ten kolor dalej jest tak okropny, to stwierdziłem, że tak nie może być. Postanowiłem pomalować albo na czarno, albo na groszkowy. Ostatecznie w Castoramie, wybór padł na groszek. Kupiłem więc 2 puszki i poszedłem do domu. Przy okazji powtórnego malowania ramy, postanowiłem poprawić kilka zauważonych przeze mnie "poważniejszych" niedociągnięć na pozostałych elementach (błotniki itd.). Dzięki temu teraz całość nie wygląda źle, wręcz moim zdaniem co najmniej dobrze Zdjęcie "sraczkowatej" ramy dodam później. Teraz nie chce mi się go szukać
|
|
08-08-2013 00:45:06 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|