Fioletowy ananasowy chart
|
Autor |
Wiadomość |
Wojtek3362
Mechanik
Liczba postów: 1,901
Imię: Wojciech
Pojazd: Romet Chart
|
|
10-08-2015 12:09:46 |
|
|
ananas
Technik
Liczba postów: 1,076
Imię: Kamil
Pojazd: Inny
|
RE: Fioletowy ananasowy chart
Tak No to ten, chartem nabiłem już 1600km i jeździ, tylko trzeba gaźnik przeczyścić. Tak jak mówiłem, udało się zrobić elektrykę i przejść przegląd. Kapy już odebrane z lakierni, napisy wyszlifowane, wyglądają super Zregenerowałem też przednie lagi, wymieniłem klakson i oddałem błotniki do spawania i lakierowania, wygląda to bdb, chart nabrał przez to świeżości bo błotniki nie są pożółkłe Kartery i cylinder powinny za niedługo wrócić, więc w końcu złożę nowy, mocny silnik Na razie założyłem łożyska na skrzynię biegów i oddałem wał na wymianę tulejki korbowodu. Mimo, że jest nowy, to i tak była luźna Zębatka zdawcza już kupiona 16z od chinola, także prędkość przelotowa powinna być zadowalająca. Gaźnik mam już zaklepany 16n3-4 od simsona. Trzeba też zmienić przełączniki świateł, ponieważ moje są spalone na maksa. Będą zamontowane od simsona, gdyż gaźnik 16n3-4 z tego co wiem wymusza zastosowanie dźwigni ssania. A tak poza sprawami technicznymi, to w sobotę Wybraliśmy się ze znajomymi do Czech na motorowerach. To była niesamowita wycieczka, pobódka o 5 rano, o 6 wyjazd. 0 11.00 byliśmy już na wyścigach jawek. Potem wiadomo, oglądanie motorowerów, kąpiel w jeziorze itp. O 17 zajechaliśmy do Cieszyna, gdzie było spotkanie ze sławnymi youtuberami, między innymi z Ogińskim, chwytakiem itp. Potem powrót, aby o 23.00 znaleść się z powrotem w domu. Dzięki wszystkim za super wycieczkę Dobra, koniec gadania, czas na zdjęcia (nie wszystkie mojego autorstwa):
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-08-2015 13:17:48 przez ananas.)
|
|
11-08-2015 13:05:34 |
|
|
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
|