Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji
|
Autor |
Wiadomość |
Kaliber
Nowy
Liczba postów: 71
Imię: Konrad
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Dobry pomysł, zły pomysł-ocena zamienników współczesnej produkcji
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2014 22:33:19 przez Kaliber.)
|
|
28-05-2014 22:32:58 |
|
|
kriss20
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Krzysztof
Pojazd: Romet Pony
|
różnice w chińskich wałach do motorynki ?
Jestem nowy więc witam wszystkich.
Posiadam kilka starych motorków które od 10 lat stoją nie używane a ich miejsce zastąpiły quady jednak ostatnio coś mnie ruszyło i zabieram się za ich remont.
Na pierwszy ogień poszła motorynka. Tutaj niestety nie znam dokładnych oznaczeń silnika ale jest to motorynka 2 biegowa z tym kwadratowym silnikiem, wygląda identycznie jak ta: https://www.google.pl/search?q=motorynka...B394%3B336
W każdym razie muszę w niej wymienić wał bo oryginalny ma skrzywiony korbowód. Czytałem wiele tematów na forum i ogólnie w internecie ale nie znalazłem odpowiedzi. Na allegro i podobnych można znaleźć chińskie wały których ceny zaczynają się od około 60-110 zł. Moje pytanie jest czy te droższe wały są lepszej jakości niż te tańsze ?
We Wrocławiu są 2 sklepy z częściami do motorynki, w jednym sklepie wał kosztuje 100 zł a w drugim 80 zł. Oba są oczywiście chińskie i mam dylemat który wybrać, czy to są po prostu te same wały tylko różne ceny czy jednak ten ten droższy jest w czymś lepszy i może warto dopłacić te 20 zł.
proszę o pomoc bo chciał bym już zacząć remont ale nie mogę się zdecydować.
z góry dzięki za opd
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-05-2014 18:34:15 przez kriss20.)
|
|
30-05-2014 18:32:56 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|