Fiat 126p- Maluszek od dziadka
|
Autor |
Wiadomość |
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Fiat 126p- Maluszek od dziadka
(25-11-2013 01:15:41)MichalSR50 napisał(a): SX to była najbogatsza wersja, ale w Elegantach. W FLach istniały tzw. Pakiety i wychodzi na to, że Maluch Błażeja jest w czwartym, najlepszym pakiecie i być może właśnie on nazywany był tym "Bis Pakietem".
Kiedyś znajomy miał 126p FL. Właśnie wersję już na full wypasie tj. uchylne tylne szyby, pasy z tyłu, przednie fotele z zagłówkami, materiałowe obicia boczków, siedzień i kanapy, a do tego maglownica i kierownica z BIS'a. Na mfk126p powiedziano mi że to wersja SX, stąd też takie moje stwierdzenie. Dodam też, że sam nie raz widziałem maluchy w tej samej wersji wyposażeniowej (łącznie z kierą i maglownicą BISowską) zarówno na żywo, jak i w necie. Także 126p Błażeja może i jest w BIS Pakiecie, ale brakuje mu maglownicy i kierownicy z BIS'a.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2013 02:54:42 przez Quake96.)
|
|
25-11-2013 02:53:37 |
|
|
Quake96
|
(25-11-2013 07:03:16)Błażej napisał(a): A moze to wersja robiona za dopłatą ? Jest taka mozliwosc
Raczej nie. Wszystko jest jakby z jednej wersji wyposażeniowej. Być może akurat twój egzemplarz był zubożony o maglownicę i kierownicę, albo zwyczajnie jest to inny, nieco uboższy pakiet.
Ubolewać nie ma nad czym, bo w zasadzie to nie wiem jak innym, ale mnie kierownica FL'a bardziej się podoba
EDIT: Dobrze widzę, czy ty nie masz zagłówków w przednich fotelach? W FL'ach standardowo ich nie było, ale w tym najbogatszym pakiecie już były. Dodam też, że nie były one czarne (jak w elegantach), tylko szare. W razie co mam właśnie taki fotel z tym szarym zagłówkiem, to mogę kiedyś cyknąć foto, choć myślę, że w necie takich nie brakuje.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-11-2013 14:20:35 przez Quake96.)
|
|
25-11-2013 14:10:46 |
|
|
MichalSR50
Mechanik
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/mechanik.png)
Liczba postów: 1,541
Imię: Michał
Pojazd: Romet Ogar 205
|
Quake, na odwrót - Eleganty miały szare, FLe czarne zagłówki ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif)
FSM to fabryka cudów. Istniały Maluchy tzw. Przejściówki między ST a FLem. Tutaj mamy pełnowymiarowego FLa, ale może i mieć braki w wyposażeniu, bo najlepszy pakiet musiał posiadać już zagłówki na materiałowych siedzeniach.
Debatować można długo o tym, ale najważniejszy, jak powiedział Błażej, jest stan utrzymania, nie pierdółki. Z takiego samego założenia kupiłem swojego - wersja totalna bieda, ale nie zwracałem na to uwagi i sobie sam doposażyłem
|
|
25-11-2013 21:15:30 |
|
|
Quake96
|
(25-11-2013 15:17:19)Błażej napisał(a): No sa bez zagłowkow, ale moze byc wersja jaka sobie chce. Liczy sie idealny stan i to, ze kupilem go z pewnych rak od osoby dbajacej o niego jak o dziecko. Za to bedzie sie odwdzieczal bezawaryjnoscia na drogach polski albo innego panstwa.
I o to właśnie chodzi ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) Jak dbasz tak masz.
(25-11-2013 21:15:30)MichalSR50 napisał(a): Quake, na odwrót - Eleganty miały szare, FLe czarne zagłówki ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif)
FSM to fabryka cudów. Istniały Maluchy tzw. Przejściówki między ST a FLem. Tutaj mamy pełnowymiarowego FLa, ale może i mieć braki w wyposażeniu, bo najlepszy pakiet musiał posiadać już zagłówki na materiałowych siedzeniach.
Debatować można długo o tym, ale najważniejszy, jak powiedział Błażej, jest stan utrzymania, nie pierdółki. Z takiego samego założenia kupiłem swojego - wersja totalna bieda, ale nie zwracałem na to uwagi i sobie sam doposażyłem ![Smile Smile](images/smilies/smile.gif)
Generalnie FL'e nie miały zagłówków w fotelach, a jak miały te z tego wspomnianego przeze mnie pakietu. A one z tego co pamiętam są ciemnoszare. Za to w elefantach kojarzą mi się czarne. Ale to też może zależy od wersji, bo tak samo zderzaki w jednych el'ach były czarne a w innych szare.
Co do przejściówek ST/FL, to bardzo dobrze o nich wiem ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) Produkowane w latach 85-88, ze względu na spory zapas pozostałych części blacharskich od ST. Tam to każdy egzemplarz był "indywidualny" xD
I również zgodzę się z twoimi ostatnimi słowami. Choć swoją drogą chętnie bym poczytał o tym ile było tych pakietów wyposażeniowych i jak one wyglądały.
|
|
26-11-2013 23:44:36 |
|
|
Quake96
|
Możliwe że masz rację ![Wink Wink](images/smilies/wink.gif) Kojarzę też, że widywałem skajowe, czarne fotele z chyba czarnymi zagłówkami i to bodajże w elegantach. Ale wiesz, pamięć słaba
A co do zagłówków w FL'u, to w wolnej chwili, jak nie zapomnę to sprawdzę kolor zagłówka w tym fotelu z "SX'a". Ostatnio nawet chyba na to patrzyłem, ale był zazieleniony ze względu na to, że kiedyś malowałem w piwnicy ogara
|
|
27-11-2013 02:00:28 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|