Ocena wątku:
- 3 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Le Squadaque, czyli sołtysowy Romet Wigry 3 (1986)
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
29-03-2013 00:55:34 |
|
|
alek736
Zawodowiec
Liczba postów: 2,935
Imię: Aleksander
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Le Squadaque, czyli sołtysowy Romet Wigry 3 (1986)
Pojazdy:
- Romet Ogar 205
- TGB 101s Orion
- Honda CBR 125r
- Volkswagen Golf IV Highline
|
|
29-03-2013 11:23:37 |
|
|
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
|
|
29-03-2013 12:38:16 |
|
|
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
Liczba postów: 1,557
Imię: Bartek
Pojazd: Inny Romet
|
Kilka dni temu przyszły do mnie z Ząbkowic Śląskich oczekiwane oryginalne, stomilowskie opony z białymi pasami po bokach, komplet błotników wraz z mocowaniami i biały uchwyt widelca, który kupiłem od użytkownika wiktor205.
Mam niestety też złą wiadomość...
Otóż remont (i malowanie) Wigrusia przedłuży się o ok. 1,5 miesiąca z powodów prywatnych. :/
Na razie będę kompletował części, które założę po malowaniu.
Ale przecież od kilku dni jest taka piękna pogoda! Ja nie wytrzymię bez takiego rowerku. Widzę mnóstwo osób jeżdżących na Wigry, Jubilatach, a nawet jednego faceta na bladobłękitnym Traperze 2 w stanie lepszym, niż idealnym. Wszystkie naklejki na swoim miejscu, opony z białym pasem, komplet oryginalnego oświetlenia, nawet pompka na swoim miejscu... bajka!
Widziałem go dwa razy i to w tym samym miejscu (ok. 100 metrów od mojego domu):
Pierwszego razu tydzień temu, gdy spieszyłem się do kolegi. Byłem już spóźniony i tylko dlatego nie przeprosiłem Pana X (Tak go nazwałem ) i nie spytałem się o ewentualne sprzedanie mi roweru.
Za drugim razem była podobna sytuacja. Było to wczoraj, spieszyłem się do szkoły.
Następnym razem muszę go przeprosić i spytać się. Ewentualnie zaproponuję mu zamianę za jakiegoś składaka, którego uda mi się kupić, żeby się z nim wymienić. Jeśli trzeba będzie, to dopłacę z mojej strony.
Poza tym dowiedziałem się, że moje wujki mieszkające nieopodal mają kilka składaków.
Ale to dopiero w ostateczności, jak Pan X nie będzie chciał się za nic zgodzić. Mam jednak nadzieję, że się zgodzi. Zrobię wszystko, żeby go przekonać. Oczywiście nie namolnie.
facebook.com/oldromet - Zapraszam!
|
|
12-04-2013 17:29:54 |
|
|
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
|
|
09-06-2013 12:34:36 |
|
|
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
|
(23-07-2013 23:58:46)Wigrus napisał(a): A po wakacjach Wigrysław będzie gotowy?
Z ciekawości pytam, jakiego składaka szukasz?
Po wakacjach Wigruś powinien być już zrobiony.
Jakiego szukam? Wigry, Sokół, Czajka, Karat, Flaming...
Niekoniecznie składaka - Dzisiaj otarłem się o kupno Trapera-Junior - Widziałem mężczyznę na takowym (Mnóstwo ubytków w lakierze i nieoryginalnych części, ale w końcu to Traper-Junior), więc przeprosiłem i zagadałem o rowerze. Był z '75 roku. Proponowałem, żeby mi sprzedał. Mężczyzna był za, niestety okazał się spawany (rower, nie mężczyzna), więc nie kupiłem.
Natomiast już jutro prawdopodobnie stanę się posiadaczem niezwykłego roweru. Jakiego? Tajemnica! Powiem tylko tyle, że to nie składak, lecz coś większego. Wnusiu już wie, ale mam nadzieję, że nie wychlapie.
To ten rower będzie teraz priorytetem.
facebook.com/oldromet - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 24-07-2013 14:30:32 przez Sołtys.)
|
|
24-07-2013 14:29:06 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|