Mój Mińsk!
|
Autor |
Wiadomość |
Artur
Zachmurzony
Liczba postów: 2,356
Imię: Artur
Pojazd: Inny
|
RE: Mój Mińsk!
Jak porządnie przeleję gaźnik, to i tak odpala gdzieś za 5-7 kopnięciem, do tego gaśnie na wolnych obrotach - nie zawsze, na początku nie gasł, jak się przejechałem - już tak. Ale jedzie pięknie! Dokręcić silnik jeszcze trzeba, a potem tylko odpalić w nocy pod oknem sąsiada i taaaka pobudka będzie!
Teraz pytanie - co z tym zrobić? Z moich pomysłów: wymienić filtr powietrza, bo żółty to on dawno nie był, zmienić świecę (do dyspozycji mam starą PAL N7 albo nową Iskrę F80 - pasuje czy lepiej kupić taką, jak Irek poleca), ewentualnie wyregulować gaźnik - ale to wolę na koniec zostawić...
|
|
28-12-2012 16:32:01 |
|
|
Artur
Zachmurzony
Liczba postów: 2,356
Imię: Artur
|
Wchodzę rano do garażu, zakładam akumlator, ładnie przelewam gaźnik, załączam zapłon, kopię, kopię, kopię.... kopię... i nic nie chce załapać. Czemu nigdy nie mogę kupić takiego pojazdu, który nie wymagałby jakiejkolwiek naprawy? Do rzeczy - świecę sprawdzę, jak jakiś klucz dorwę, o filtr powietrza się postaram, jakieś jeszcze rady?
|
|
29-12-2012 12:34:19 |
|
|
Irek
-----
Liczba postów: 1,410
Imię: .
|
Już Ci mówiłem akumulator nic do tego nie ma . Moje porady znasz, nowy moduł lub ten naprawić, światła podłączyć z pominięciem modułu i akumulator najlepiej wywalić, no chyba że ładowanie zrobić też z pominięciem modułu, oczywiście przez mostek diodowy a nie seryjny układ.
Nastawy gaźnika łatwo sprawdzić, wystarczy zobaczyć ile wyciąga na 2-gim biegu. Powinien osiągnąć 55-60km/h i przy trzymaniu manetki odkręconej na max przy tej prędkości nie powinien przerywać, jeśli przerywa lub obroty kończą sie przed osiągnięciem tej prędkości masz za niski poziom paliwa w komorze pływakowej lub moduł uszkodzony .
Świece zmień najlepiej na tą, to oryginał jest http://moto.allegro.pl/a23-swiece-komar-...82708.html
Gaźnik jest dość skomplikowany i mało obeznanym sprawi kłopot, jak nie ogarniesz go to wsadź gaźnik Jikov 2924 od CZ 175 i tyle, osiągi te same a regulacja banał
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-12-2012 12:44:03 przez Irek.)
|
|
29-12-2012 12:39:32 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 17 gości
|
|