# Patryka Romet Chart 210 Elektronik 55/4 hand made #
|
Autor |
Wiadomość |
Patryk82
Jak sie chce sie, to sie da sie.
Liczba postów: 246
Imię: Patryk
Pojazd: Romet Chart
|
RE: # Patryka Romet Chart 210 Elektronik 55/4 hand made #
Siema ludzie, mały up w temacie charta, bo niedługo wpadnie nowe 50/4 (55ccm), mam fotki w stanie jeszcze po tokarce, jutro zanoszę do szlifu, o cylindrze to tyle, że zaprojektowany od zera przeze mnie, ma kilka niedociągnięć, ale nie drastycznych, raczej błędy wynikające z chwili słabości Zastosowałem dość ciekawy kształt okna ssącego, zdjęcia: http://bikepics.com/members/Patryk82/p4/
Łan cyl, tu stroke
|
|
10-06-2014 00:10:45 |
|
|
Patryk82
|
RE: # Patryka Romet Chart 210 Elektronik 55/4 hand made #
Chopin, wystarczy uparcie dążyć do realizacji planu i wszystko można, ja dwa lata temu miałem simsona sr50 i stwierdziłem, że chce coś innego i wybrałem charta i gdybym wtedy pomyślał ile zajmie to wszystko, to bym chyba zrezygnował, ale w sumie nie żałuję
Lagoon, niby się da, ale trzeba robić małe, kwadratowe płuki praktycznie przy seryjnych, a trochę za duże nakierowanie i wpadłby zamek i wtedy lipa, jak jeździ po samej krawędzi okna. I tak zamki nie chodzą centralnie po dodatkowych oknach, tylko minimalnie dalej od strony seryjnych, tak czy inaczej wygląda to dużo lepiej jak w obecnym, dlatego czekam na efekty Wydech póki co to sam nie wiem, do spawaka nie wróce, chce zrobić sp04 8400rpm, tylko nie bardzo mam materiały (najgorzej z rurką 16mm)
Łan cyl, tu stroke
|
|
10-06-2014 18:23:00 |
|
|
Patryk82
|