| 

| 

Motorynka M3 by Decuu

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Deecuu 

Mechatronik 

Liczba postów: 255 
Imię: Paweł 
Pojazd: Romet Chart 

| 

RE: Motorynka M3 by Decuu 

|  

| 

| 08-05-2022 16:45:04 | 

| 

| 

Deecuu 

Mechatronik 

Liczba postów: 255 
Imię: Paweł 
Pojazd: Romet Chart 

| 

RE: Motorynka M3 by Decuu 

(09-05-2022 12:08:38)joozek napisał(a):  Zanim wspawsz dorobioną tuleje ramy, pod tylny wahacz, wyjmnij te tulejki PVC,  inaczej wypłyną.  
By ją dobrze ustalić musisz zamontować tylny wahacz i założyć 2 płaskowniki długości amortyzatorów tylnych z otworami o właściwym rozstawie. A co z tuleja ze szpilkami M8 pod amortyzatory,  gorne mocowani??? 
Jeszcze sporo zdjęć się uchowało w moich wątkach z Robakami , które robiłem dla kogoś. 

Jeszcze jedna sprawa. Ta tuleja tylnego wahacza jest za gruba fi 24 , zwłaszcza od strony lancuch, będzie po niej tarł.  Trzeba było kupić rurę precyzyjna 24 x 2 mm 
Dzięki za rady, w sumie nie pomyślałem o tych płaskownikach    Tuleje wybiłem, nawet nie myślałem żeby spawać z nimi    Co do rury to kupiłem rurę precyzyjną 24X3 więc jest tak jak mówisz 24mm   

Jak mieć pod górkę to po całości, przygotowałem element trzymający siodło i amortyzatory i tak porównuje z ramą znajomego i coś nie gra... wysokość się zgadza ale blacha siedzenia jest pod innym kątem. Różnica wynosi 2.5 cm (około). Element był wycięty z oryginalnej ramy a sądząc po kolorze to pewnie z m301. Nie spodziewałem się że takie elementy były różne. Co dalej z tym fantem? to się okaże, na razie trwa sesja... 
Moja rama:

Rama znajomego:

Dodatkowo sprawdziłem jak sprawdzają się nowe zamienniki od mocowania tłumika, moim zdaniem pasują i wyglądają dobrze:

(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2022 16:59:03 przez Deecuu.)

|  

| 

| 28-06-2022 16:50:22 | 

| 

| 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     

| 

|