Sentymentalny ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
NoSeLatamTrochu
Druciarz

Liczba postów: 1,019
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Ogierek trupełek
romet już poskładany, no niestety jakoś nie porobiłem żadnych fotek, może to i dobrze, teraz w planach mam go pomalować w jakiś oryginalny kolor, najbardziej sentymentalny dla mnie to ten rudy więc i na taki go pomaluje.
Jeździłem rometem, co do gaźnika nowej produkcji nie mam żadnych zastrzeżeń mój zapłon CDI też się sprawdza wzorowo we wszystkich partiach obrotów, ustawiony intuicyjnie na oko. Jedynie to będę musiał ogarnąć jakoś kablologie w schowku żeby mieć pewność że żaden kabel się mi nigdy nie wypnie. Jak będę miał lakier i inne atrybuty potrzebne do polakierowania zacznę rozbierać i przygotowywać wszystkie elementy, czyli lekko poszpachlować bak i przedni błotnik.
Mam jeden dość poważny problem ze sprzęgłem w sprzęcie, czy mógłby ktoś mi podać wymiary wodzików jakie powinny być w tym silniku? w mój silnik wchodzi tylko jeden wodzik najdłuższy i tylko na takim zestawieniu działa sprzęgło, niestety przy tej konfiguracji praktycznie nie da się go wyregulować, wiem że powinien tam wejść też krótki i kulka lesz u mnie nie ma szans żeby tam weszły, sprzęgło już rozbierałem bo myślałem że został lub zapiekł się jakoś ten mały wodzik no ale niestety nic tam nie ma, strasznie dziwna sytuacja. Jak będę na wsi to wlecą fotki, pozdro !
|
|
03-10-2022 17:43:23 |
|
|
NoSeLatamTrochu
Druciarz

|
RE: Ogierek trupełek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 09-10-2022 17:37:23 przez NoSeLatamTrochu.)
|
|
09-10-2022 17:33:17 |
|
|
NoSeLatamTrochu
Druciarz

|
|