Simson S51 Enduro 1991
|
Autor |
Wiadomość |
godzix
Praktykant
Liczba postów: 398
Imię: Łukasz
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Simson S51 Enduro 1991
Wiem że zainteresowanie moim tematem jest marne, a ja pisze post pod postem, ale cóż... Tak więc podłączyłem regulator, no i przez zakłócenia nie mogłem sprawdzić ładowania, a żarówką, nie widziałem różnicy czy na odpalonym silniku, czy nie. Dlatego twierdzę, że mam albo 12V cewke masową, dlatego wychodzi jeden kabel, albo 6V. Wiem również dlaczego żarówka z tyłu świeciła tak mocno, a stop ją osłabiał, ponieważ tylnia lampa była podłączona do cewki ładowania, nie świetlnej, dlatego pomóżcie, do którego styku podłączyć kable od tylniej lampy, aby były z cewki świetlnej.
|
|
01-01-2016 20:07:37 |
|
|
godzix
Praktykant
|
Dzisiaj rozebrałem sprzęgło, i kape zapłonu popatrzeć, jak to tam wszystko działa, w jakim jest stanie, no i łożyska są ideollo, tylko kosz sprzęgłowy latał na dystans 1cm, ponieważ na wale sprzęgła, nie mam segeru, i wałek normalnie się rusza, przód, tył. Przez co wszystko razem z nim też. Kosa od biegów ma dość duży luz, i chyba przez to te biegi tak ciężko wchodza. Kupię kiedyś nowy automat, tylko że za 18zł jest dostępny z Jack motors Węgierski, a za 60zł niemiecki. Wolałbym ten tańszy, ale podobno są to podróbki, przez które potem biegi dobrze nie działają.
|
|
05-01-2016 20:42:34 |
|
|
Supryk
Technik
Liczba postów: 642
Imię: Krzysiek
Pojazd: Romet Chart
|
cebulak to zwracaj sie do swojego ojca
I nie wypowiadam sie w Twoim temaciec wiec...
Durne posty? Idioto, to forum publiczne a ja wyrażam swoją opinie
Notatka od nie_mientki, 29-01-2016 13:22:18
Dużo punktów za obrażanie i już się tłumaczę.
-Marwerick nie ocenił bezpośrednio Ciebie a to co napisałeś
-straciłeś w moich oczach i to bardzo...do rodziny się przyczepiać...żałosne
-no i nazwałeś Marwericka idiotą. On Twoje posty durnymi. Pojmujesz różnicę?
|
W garażu:
Chart 210 89
Simson s51 C 86
Były:
Simson SR 50 87 - :'(
Ogar 205 89 - :'(
Jakiś Komar - :'(
Jakaś Motorynka - :'(
Romet 2375 - :'(
Ogar 205 89 - ukradli - :'(
Ogar 205 89 - byl... - :'(
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-01-2016 01:19:56 przez Supryk.)
|
|
06-01-2016 01:14:04 |
|
|
godzix
Praktykant
|
Przyszły mi dzisiaj części, no i zamontowałem seger na wałek itp., luz odrobinę mniejszy, ale dalej z 0.5cm skakał, ale cóż... Potem pojezdzilem chwilke, odstawilem go, przychodze - czuje benzyne, patrze, pod gaznikiem kałuża, wytarłem, próboje odpalić za cholere. Patrze na świece - zalana... wyczyściłem i ciągle go zalewa, chociaż dzisiaj normalnie odpalał i jezdził. Wziełem się po tym za czyszczenie gaznika, i ściągniecie zapłonu, aby wymienić cewke ładowania na 12V, no i polutowałem wszystko od nowa, bo się kabelki pourywały od zapłonu i świateł, wszystko tak jak było po staremu, i nie ma iskry. Możliwe że zle polutowane i np. masuje do ramy? Czym to zabezpieczyć?
|
|
11-01-2016 21:09:58 |
|
|
Marwerick
Mechanik
Liczba postów: 1,866
Imię: Zbigniew
Pojazd: Inny
|