Jawa 50 Mustang KacA
|
Autor |
Wiadomość |
KacU
JaweR :D
Liczba postów: 147
Imię: Igor
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Jawa 50 Mustang KacA
wczoraj miałem małą awarię. Stalismy z kolegą na poboczu próbuje odpalić Jawę a tu nic kopniak nie ma kompresji a z popychu nie idzie bo kolo się zapieka. Wkońcu udało się nam odpalić ją z popychu, ale motor sam dodawał gazu. Nie daleko mieszkał kumpel co ma simka to zajechaliśmy do niego i patrzymy co to może być. okazało się, że linka gazu ma już swoje lata i wymaga wymiany oraz, że.... prawy dekiel silnika odkręcił się i cały czas trzymał sprzęgło. Zdjeliśmy go, a tam zalany iskrownik, a wokół popychacza niezły syf. :E Wyczysciliśmy i wytarliśmy iskrownik poczekaliśmy, aż wacha odparuje skręciliśmy, poprawiliśmy prowizorycznie linkę gazu i... jawa odpaliła z kopa. Dalej nie było juz żadnych problemów. wieczorem wymieniłem też przednia żarówkę, na tylnią czekam, bo nie mieli w sklepie 12v. :|
P.S Gdzie dostanę tryb pierwszego biegu do jawki? na sklepmotonet.pl? Jeżeli tak to proszę o bezpośredni link do niego.
==JAWA==
Jawa kopci, Jawa czadzi, Jawa nigdy Cię nie zdradzi.
|
|
01-06-2013 13:11:10 |
|
|
KacU
|
Dziś pare rzeczy się zrobilo.
Zmienilem olej, wyczyscilem swiece i tylnie amory, naprawiłem klakson (znowu) i zalalem pod kurek. Jawka jezdzi i pali super. Wieczorem zrobilem oklo 30km.
Niedlugo zamierzam wyczyscic tlumik i odblokowac kolanko.
==JAWA==
|
|
10-06-2013 00:07:51 |
|
|
KacU
|
==JAWA==
|
|
21-06-2013 21:00:04 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|